Ankara'daki saldırganlar bakın nereden gelmiş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2013 (12:13)   Son Mesaj: 09-22-2013 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 723  

    09-22-2013

    Ankara'daki saldırganlar bakın nereden gelmiş

    Ankara'daki saldırganlar bakın nereden gelmiş
    Ankara'daki saldırganlar bakın nereden gelmiş

    Ankara'da polisevine roketli saldırıyı düzenleyen iki kişinin Suriye ve Yunanistan üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi.

    Ankara'da polisevine roketli saldırıyı düzenleyen iki kişinin Suriye ve Yunanistan üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına ve polisevine önceki gece düzenlenen roketatarlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

    Zaman'ın haberine göre, saldırı terör örgütü DHKP-C'nin hücreleri tarafından bir hafta önce planlandı. Eylem kararının ardından talimat şifreli olarak örgütün Suriye ve Yunanistan'ın Lavrion Kampı'nda bulunan militanlarına iletildi. Teröristlerden Muharrem Karataş Suriye, Serdar Polat ise Yunanistan üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı.

    OLAYIN GELİŞİMİ

    Eylemin ardından zanlıların izini süren birimler, Muharrem Karataş'ın Suriye'den, Serdar Polat'ın da Yunanistan'dan Türkiye'ye sahte kimlikle girdiğini belirledi. Eylem öncesinde bir araya gelen teröristler, yaya olarak Dikmen'de bulunan polisevi ve Emniyet Genel Müdürlüğü binalarının bulunduğu alana geldi. Çantalarında bulunan RPG-7 roketatarla polisevine iki el atış yapıldı. Daha sonra olay yerinden uzaklaşan saldırganlar, yol üzerinden de EGM ek binasına bir el atış yaptı. Teröristler, olay yerinden yaya olarak Gölbaşı istikametine doğru hareket etti. Saldırıdan birkaç dakika sonra olay yerine gelen uzmanlar, eğitimli köpekler aracılığıyla eylemcilerin güzergâhını belirledi. Zanlılar Gölbaşı Kepekli mevkiinde kıstırıldı. Çıkan çatışmada, daha önce AK Parti Genel Merkezi binasına da saldıran Muharrem Karataş olay yerinde öldürülürken, Serdar Polat yaralı olarak ele geçirildi. Karataş'ın üzerinde Ahmet Güzel adına, Polat'ın üzerinde ise Muzaffer Uzun adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı. DHKP-C'li Polat'ın Tunceli'nin Mazgirt nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Zanlının, terör örgütü üyesi olmaktan ve örgüt propagandası yapmaktan dolayı kaydı olduğu öğrenildi. Kaynaklar, Polat'ın, iki yıldır Yunanistan'ın Lavrion Kampı'nda eğitim aldığına dair istihbarat bilgileri olduğunu aktardı. Saldırıyı üstlenen DHKP-C ise internet sitelerindeki açıklamasında eylemin, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler için yapıldığını bildirdi.

    TAKİP OPERASYONLARI OLABİLİR

    Dün bir basın toplantısı düzenleyen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saldırganların bölgede bulunan MOBESE kameralarından takip edilerek ele geçirildiğini ifade ederek, "Çok önemli bir olaya muhatap olduk ve bu olay çok yönlü bir biçimde arkadaşlarımız tarafından soruşturuluyor. Adli işlemleri devam ediyor, belki bundan sonra takip operasyonları da beraberinde getirecek." açıklamasında bulundu.

    Ankara'daki saldırganlar bakın nereden gelmiş

    YÜRÜYEN CEPHANE GİBİLER

    Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdiği yerde yapılan aramada, 1 adet RPG-7 roket ana gövdesi, 1 adet atılmamış RPG-7 roket başlığı, 3 adet plastik sevk barut koruyucu ve roketin atıldığı yerin karşısında ise 2 adet roket disk kapağı ele geçirildi. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği bölgede yapılan aramada ise 4 adet tabanca, 2 adet el bombası, 2 bin 280 Euro, 2 bin 560 Türk Lirası ve iki adet sahte kimlik ele geçirildi. Saldırganların silahları saz kılıfında getirdiği sonucuna varıldı. Çatışmada ölen DHKP-C'li terörist Muharrem Karataş'ın, bugün memleketi Çorum merkeze bağlı Yoğun Pelit köyünde toprağa verileceği öğrenildi.





    Ankara'daki saldırganlar bakın nereden gelmiş Yorumları