Öcalan PKK'lılar için devletten bakın ne istemiÅŸ!   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 09-19-2013 (12:15)   Son Mesaj: 09-19-2013 (12:15)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    09-19-2013

    Öcalan PKK'lılar için devletten bakın ne istemiş!

    Öcalan PKK'lılar için devletten bakın ne istemiş!
    Öcalan PKK'lılar için devletten bakın ne istemiş!

    BDP lideri Demirtaş, Öcalan'ın "Gerilla, çıkan bir yasa mukabilinde araçlarla sınır dışına çıkmış olsaydı geri çekilme hızlı tamamlanacaktı" dediğini aktardı.

    BDP lideri Demirtaş, Öcalan'ın "Gerilla, çıkan bir yasa mukabilinde araçlarla sınır dışına çıkmış olsaydı geri çekilme hızlı tamamlanacaktı" dediğini aktardı. BDP lideri Demirtaş, Öcalan'ın "Gerilla, çıkan bir yasa mukabilinde araçlarla sınır dışına çıkmış olsaydı geri çekilme hızlı tamamlanacaktı" dediğini aktardı.

    BDP GeÂ*nel BaÅŸÂ*kaÂ*nı SeÂ*laÂ*hatÂ*tin DeÂ*mirÂ*taÂ*ÅŸ'Â*ın, Ä°mÂ*raÂ*lıÂ*'daÂ*ki son göÂ*rüşÂ*meyÂ*le ilÂ*giÂ*li bir gaÂ*zeÂ*teÂ*ye verÂ*diÂ*ÄŸi röÂ*porÂ*tajÂ*da, PKK'Â*nın geÂ*ri çeÂ*kilÂ*me süÂ*reÂ*cine iliÅŸÂ*kin önemÂ*li bir ayÂ*rınÂ*tı yer alÂ*dı.

    DeÂ*mirÂ*taÅŸ, AbÂ*dulÂ*lah ÖcaÂ*laÂ*n'Â*ın geÂ*ri çeÂ*kilÂ*me süÂ*reÂ*ciÂ*nin 1 HaÂ*ziÂ*raÂ*n'Â*da taÂ*mamÂ*lanÂ*maÂ*sıÂ*nı önÂ*görÂ*düÂ*ğüÂ*nü söyÂ*leÂ*yeÂ*rek, "Bir yaÂ*sa çıÂ*kaÂ*rılÂ*maÂ*lı ve geÂ*ri çeÂ*kilÂ*me yaÂ*sayÂ*la olÂ*maÂ*lı diÂ*yorÂ*du. BuÂ*nu önerÂ*diÂ*ÄŸi günÂ*lerÂ*de eÄŸer SaÂ*yın ÖcaÂ*laÂ*n'Â*ın önÂ*görÂ*düÂ*ğü çerÂ*çeÂ*veÂ*de bir yaÂ*sa çıÂ*kaÂ*rılÂ*mış olÂ*sayÂ*dı ve geÂ*ri çeÂ*kilÂ*me yaÂ*saÂ*ya daÂ*yaÂ*naÂ*rak aleÂ*ni bir ÅŸeÂ*kilÂ*de yaÂ*pılÂ*mış olÂ*sayÂ*dı belÂ*ki de 1 HaÂ*ziÂ*raÂ*n'Â*a kaÂ*dar taÂ*mamÂ*lanÂ*mış olaÂ*cakÂ*tıÂ*" idÂ*daÂ*sınÂ*da buÂ*lunÂ*du.

    DeÂ*mirÂ*taÅŸ, ÖcaÂ*laÂ*n'Â*ın bu koÂ*nuÂ*ya iliÅŸÂ*kin "GeÂ*rilÂ*laÂ*lar yüÂ*rüÂ*yeÂ*rek deÂ*ÄŸil çıÂ*kan yaÂ*sa muÂ*kaÂ*biÂ*linÂ*ce araçÂ*larÂ*la sıÂ*nır dıÂ*şıÂ*na çıkÂ*mış olaÂ*cakÂ*tı ve böyÂ*leÂ*ce geÂ*ri çeÂ*kilÂ*me çok hızÂ*lı taÂ*mamÂ*lanÂ*mış olaÂ*cakÂ*tı. FaÂ*kat hüÂ*küÂ*met beÂ*nim öneÂ*riÂ*mi dikÂ*kaÂ*te alÂ*mak yeÂ*riÂ*ne yaÂ*saÂ*yı çıÂ*karÂ*maÂ*maÂ*yı terÂ*cih etÂ*ti. GeÂ*ri çeÂ*kilÂ*meÂ*yi doÂ*ÄŸalÂ*lıÂ*ğınÂ*da yaÂ*vaÅŸÂ*latÂ*tı yüÂ*rüÂ*yeÂ*rek giÂ*dilÂ*diÂ*ÄŸi içiÂ*n" deÂ*diÂ*ÄŸiÂ*ni akÂ*tarÂ*dı.

    KAÂ*NAT MI TAÂ*KAÂ*CAKÂ*LAR

    DeÂ*mirÂ*taÅŸ, geÂ*ri çeÂ*kilÂ*me süÂ*reÂ*cinÂ*de kaÂ*raÂ*kol yaÂ*pımÂ*laÂ*rı ve asÂ*keÂ*ri amaçÂ*lı baÂ*raj yaÂ*pımÂ*laÂ*rıÂ*na hız veÂ*rilÂ*diÂ*ÄŸiÂ*ni de söyÂ*leÂ*yeÂ*rek, "HüÂ*küÂ*met daÂ*hil herÂ*kes ÅŸuÂ*nu iyi biÂ*liÂ*yor ki inÂ*sanÂ*lar kaÂ*nat taÂ*kıp uçup giÂ*deÂ*mezÂ*ler. MevÂ*sim ve doÂ*ÄŸa koÂ*ÅŸulÂ*laÂ*rı var. BüÂ*tün bunÂ*lar göz önünÂ*de buÂ*lunÂ*duÂ*rulÂ*duÂ*ÄŸunÂ*da beÂ*nim ilk aÅŸaÂ*maÂ*da beÂ*lirtÂ*tiÂ*ÄŸim hızÂ*lı geÂ*ri çeÂ*kilÂ*meÂ*nin gerÂ*çekÂ*leÅŸÂ*me koÂ*ÅŸulÂ*laÂ*rı zaÂ*ten oluÅŸÂ*maÂ*mışÂ*tıÂ*" deÂ*di.

    Öymen: Dünyada örneği yok

    CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Öcalan'ın "araç talebi"ne tepki gösterdi. Öymen, "Dünyada örneği yok. Çekilmenin kendisi zaten hukuksuz. Anayasa ve yasaların vermediği bir yetkiyle çekilin deniliyor. Suç işlemiş örgüt üyeleri, elini konulu sallayarak sınırdan geçiyor. Üstelik Irak istemediği halde hükümet yetkilileri 'Irak'a gidin' diyor. Esas olarak çekilme hukuksuzken, bir de araçla yurtdışına çıkarılmaları kabul edilemez, hukuksuzdur" dedi. (Bugün)





    Öcalan PKK'lılar için devletten bakın ne istemiş! Yorumları