Esed'i kurtarmak için Türkiye'ye tuzak kuruyorlar   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 09-19-2013 (12:14)   Son Mesaj: 09-19-2013 (12:14)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    09-19-2013

    Esed'i kurtarmak için Türkiye'ye tuzak kuruyorlar

    Esed'i kurtarmak için Türkiye'ye tuzak kuruyorlar
    Esed'i kurtarmak için Türkiye'ye tuzak kuruyorlar

    Suriye'de 100 binden fazla insanın öldürülmesine sessiz kalan Rusya ve İran , Esed'in elini rahatlatmak için Türkiye 'ye kimyasal tuzak kuruyor.

    Suriye'de 100 binden fazla insanın öldürülmesine sessiz kalan Rusya ve İran , Esed'in elini rahatlatmak için Türkiye 'ye kimyasal tuzak kuruyor. Muhaliflerin kimyasal silah kullandığı iddiasını sürekli gündeme getiren Rusya ve İran, bu kimyasalların Türkiye üzerinden geçirildiğini yaymaya çalışıyor.

    Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Rusya'nın BM daimi temsilcisi Vitaliy Çurkin, dün yaptıığı açıklamada, "Mayıs ayında Türkiye'de sarin maddesi ile yakalanan Suriyeli militanların gözaltına alındığını ve bazı Suriyeli ile Türk vatandaşların kimyasal silah yapımı için 10 ton bileşim satın almaya kalkıştığını" öne sürdü. İran da, Suriye konusunda psikolojik harpte kullanılan hedef genişletme unsurunu kullanıyor.

    İran Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Şam'ın kimyasal silahlarını teslim etmesi gerektiği değerlendirmesi ile aslında Suriye'de kimyasal silah bulunduğunu kabul ediyor.

    Ancak İranlı yetkili "Bölgedeki kimyasal silahlar kontrol altına alınacaksa Türkiye, İsrail ve Suudi Arabistan gibi ülkeler de bu tip silahları teslim etsin"? yorumu ile dikkatleri Suriye üzerinden çekmeye çalışıyor. Bu iddialara tepki gösteren Türkiye, "Hem İran hem de Rusya bu haberleri maksatlı olarak çıkarıyor.

    Çünkü Türkiye kimyasal silahlar ve kitle imha silahları konusunda uluslararası sözleşmelere taraftır. Kim buna ulaşmış olursa, temin etmişse, kullanıyorsa, insanlık suçu işler ve en sert hukuki müdahale neyse ona da muhatap olur. Elinizde belge varsa getirin yoksa şüpheler üzerinden Türkiye'yi suçlamayın" açıklaması yaptı. Diplomatik kaynaklar Rusya ve İran'ın Esed'ın elini rahatlatırken, Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma sokma politikası izlediklerine dikkat çekti.





    Esed'i kurtarmak için Türkiye'ye tuzak kuruyorlar Yorumları