Sınırda rütbeli alarmı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-19-2013 (12:12)   Son Mesaj: 09-19-2013 (12:12)    Cevap: 0    Gösterim: 656  

    09-19-2013

    Sınırda rütbeli alarmı

    Sınırda rütbeli alarmı
    Sınırda rütbeli alarmı

    Suriye sınırında tansiyon yükselirken, önceden bu bölgede görev yapan subay ve astsubaylara yazılı emir gönderilerek takviye amaçlı eski görev yerlerine çağrıldı.

    Suriye sınırında tansiyon yükselirken, önceden bu bölgede görev yapan subay ve astsubaylara yazılı emir gönderilerek takviye amaçlı eski görev yerlerine çağrıldı. İlgili askeri personele yazılı olarak, "Daha önce görev yaptığınız ... Tugayı, ... Taburu'ndaki birliğe gelmek üzere hazırlıklarınızı tamamlayın" emri gönderildi.

    İkinci bir emirle bölgeye gidecek askeri personelin ne kadar süre görev yapacağı ise bilinmiyor. 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı sınır birliklerinde görev yapmış rütbeliler, geçici olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sorumluluk sahasında olan sınır tugaylarına gidecekler. Eski görev yerlerine çağrılan personelin çoğunluğu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrindeki piyade, komando piyade, topçu, bakım, istihbarat sınıfından rütbelilerden oluşuyor. Ülkenin çeşitli yerlerine tayini çıkan bu rütbeliler, tekrar Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'daki sınır hatlarında görev alacak.





    Sınırda rütbeli alarmı Yorumları