TSK üzerinden siyaset yapılmasın   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 03-20-2013 (09:16)   Son Mesaj: 03-20-2013 (09:16)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    03-20-2013

    TSK üzerinden siyaset yapılmasın

    TSK üzerinden siyaset yapılmasın
    TSK üzerinden siyaset yapılmasın

    Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ''Yargılananlar, Türk Silahlı Kuvvetleri değildir. Sizlerden istirhamım, siyaseti Türk Silahlı Kuvvetler üzerinden yapmayalım'' dedi.

    Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ''Yargılananlar, Türk Silahlı Kuvvetleri deÄŸildir. Sizlerden istirhamım, siyaseti Türk Silahlı Kuvvetler üzerinden yapmayalım'' dedi. Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz,Â*TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Kazakistan Arasında Bilim ve Teknoloji Alanında Ä°ÅŸbirliÄŸi AnlaÅŸmasının Onaylanmasını Uygun Bulan Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

    Yemen'e vizenin kaldırılmasının nedenin sorulması üzerine Yılmaz, Türkiye'nin, Afrika, Asya, Avrupa'ya açıldığına işaret etti. Yılmaz, ''Öyle olmasaydı 150 milyar dolar ihracat seviyesine gelemezdik. 2023 hedefimiz 500 milyar dolara ulaşmak. Bunu nasıl yapacaksın? İşadamları ve üreticilerin başka ülkelere kolaylıkla gitmesini sağlayarak. Bunun amacı, Türkiye vatandaşlarının, dünyanın her köşesine rahatlıkla ulaşmasını sağlamaya yöneliktir'' dedi.

    Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin, ''çift taraflı ateşkes'' diye bir şeyin olmadığını belirterek, terörle mücadelede zerre kadar taviz verilmeyeceğini bildirdi. Yılmaz, ülkede terör olduğu sürece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, emniyet güçlerinin terörle mücadelesine devam edeceğini belirtti.

    Bir Mehmetçiğin, silahından çıkan kurşun nedeniyle protez katılan diğer Mehmetçikten, protez bedeli alınmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Yılmaz, yasalar bu imkanı sağlamıyorsa, devam eden çalışmalarına bunu koyabileceklerini söyledi. Yılmaz, emanet olarak, milletten aldıkları evlatları sağlam şekilde teslim etmekle yükümlü olduklarını dile getirdi.

    Yurt dışında terörist örgütlerce kaçırılan kamu görevlilerin Kuzey Irak'ta bulundukları bölgeyi bildiklerini kaydeden Yılmaz, ''Ancak bir operasyon yapılması durumunda bunların hayatlarının riske atılma ihtimali düşünülerek bu netice alındı'' dedi.

    Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, ''Eski Genelkurmay Başkanı'na müebbet hapis verilirken, Öcalan'a beslediğiniz muhabbetin kaynağı nedir?'' şeklindeki sorunu yanıtlarken, ''Yargılananlar, Türk Silahlı Kuvvetleri değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olup da bir şekilde bir başka yerle bağlantı var mı yok mu şekilde itilaflı olanlardır. Tek Silahlı Kuvvetler var. Sizlerden istirhamım, siyaseti Türk Silahlı Kuvvetler üzerinden yapmayalım. Türk Silahlı Kuvvetleri ortak değerimizdir. Koruyormuş gibi yapıp da saldırmayalım'' dedi.

    Çanakkale tartışması

    CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Çanakkale'ye, AK Parti'nin bindirilmiş kıtalar getirdiğini savundu.

    AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, sataşma olduğu gerekçesiyle söz alarak, Genç'i, ''papağan gibi'' aynı şeyleri tekrarlamakla eleştirdi.

    AK Parti'nin bindirilmiş kıtalara ihtiyacı olmadığını ifade eden Aydın, ülkenin her yerinde, Çanakkale'de de kişileri toplayacak güçte olduklarını belirtti. Aydın, ''Atatürk tüccarlığını bırakın. Atatürk üzerinden lütfen siyaset yapmayın'' dedi.

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Aydın'a karşılık verdi. İnce, ''Yargı sizin sopanız haline geldi. Gece yarısı, sıkıştığınızda MİT Müsteşarını kurtarmak için kanun çıkardığınızı biliyoruz'' dedi.

    Çanakkale'nin, bu milletin direnişi, özü, ruhu olduğunu dile getiren İnce, ''Bindirilmiş kıtalar getiriyorsunuz, o stadyumu dolduruyorsunuz, o stadyumun içinde Çanakkaleliler yok. Çanakkale'de Mustafa Kemal vardı. Annemin dedesi Çanakkale'de şehit olmuş, asker kaçaklarının torunlarından, kümeste saklananlardan değiliz'' diye konuştu.

    Aydın da sataşma gerekçesiyle yeniden söz alarak, yargının AK Parti'nin sopası haline gelmediğini, CHP'nin sopası olmaktan çıktığını belirtti. Aydın, yargının, artık kimsenin ne ön ne arka bahçesi olacağını, tam bağımsız bir yargı olacağını kaydetti.

    Tasarının görüşmelerinde söz alan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Türkiye'nin, Türk Cumhuriyetleri'ni unutup, işbirliğini ikinci, üçüncü plana attığını, AB'ye el açar duruma geldiğini savundu.

    Kars-Tiflis demiryolu projesinin halen bitmediğini belirten Öğüt, bittiğinde Türkiye'nin Türk Cumhuriyetlerine ulaşacağını ifade etti. Öğüt, Türk Cumhuriyeti'ne önem verilmesi gerektiğini, bu ülkelerin Türkiye'ye ağabey gözüyle baktığını vurgulayarak, ''Kardeş ülkelerle niye iyi diyalogda değiliz?' diye sordu.

    Türkiye'de etin pahalı olduğunu ifaden eden Öğüt, ''Et Balık Kurumu'nun depoları et dolu. Doluysa niye piyasaya sürülmüyor; ithal gelen kazansın, satılsın, köylü zarar etsin sonucu çıkıyor'' dedi.

    MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da özellikle Kazakistan ve Azerbaycan'daki okullara Türkiye'nin ulaşıp, ülkenin imkanlarının buralara taşınması ve bu okullara bilgisayar dağıtılmasını istedi. Doğru, ''Milli Eğitim Bakanlığı, hem kendi okullarına hem de parasını bizim ödediğimiz üniversitelere sahip çıkmalıdır'' dedi.

    Konuşmaların ardından tasarı kabul edilerek, yasalaştı.

    Kaynak: AA





    TSK üzerinden siyaset yapılmasın Yorumları