Genelkurmay: Fotoğraflar yanıltıcı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-02-2012 (18:57)   Son Mesaj: 04-02-2012 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    04-02-2012

    Genelkurmay: Fotoğraflar yanıltıcı

    Genelkurmay: Fotoğraflar yanıltıcı
    Genelkurmay: Fotoğraflar yanıltıcı

    Genelkurmay Başkanlığı, basında yer alan TSK’nın iç güvenlik harekâtıyla ilgili haberlerde kullanılan arşiv fotoğraf ve görüntülerinin, yanıltıcı bilgiler içerdiğini bildirdi.

    Genelkurmay Başkanlığı, TSK"nın gerçekleştirdiği iç güvenlik harekâtına ilişkin yeni fotoğraf ve video görüntülerini içeren dosyaları basına verdi. CD"ler içinde yer alan yeni fotoğraf ve görüntü dosyalarında TSK personelinin eğitim, harekât esnasında alınan görüntüleri bulunuyor.

    Eğitimle ilgili fotoğraflarda Mehmetçiğin mağaralarda terörist avına hazırlık amacıyla, gerçek mağara benzeri alanda yaptığı çalışmalar görüntüleniyor. Fotoğrafların birinde bir Mehmetçik grubu yer haritası üzerinde eğitim yaparken, insansız hava araçlarının uçuruluşuna ilişkin görüntüler de dosyalarda bulunuyor. Yeni arşivde Mehmetçiğin zorlu kış koşullarında ve helikopter uçak destekli operasyonlarına ilişkin görüntüler de yeralıyor.




    Genelkurmay: Fotoğraflar yanıltıcı Yorumları