Arkadaş mağduru adayın sınavı nasıl geçti?   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-01-2012 (19:54)   Son Mesaj: 04-01-2012 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    04-01-2012

    Arkadaş mağduru adayın sınavı nasıl geçti?

    Arkadaş mağduru adayın sınavı nasıl geçti?
    Arkadaş mağduru adayın sınavı nasıl geçti?

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşayan Sedat Toygar, kendisinin şifresini bilen bir arkadaşının sınav yeri tercihini değiştirmesi nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na Hakkari'de girdi.

    Sedat Toygar, Cuma günü sınav gireceği yeri kontrol ettiğinde Hakkari'yi görünce şoke olduğu söyledi. Toygar, bunun üzerine ÖSYM'ye başvurarak yerinin kendi bilgisi dışında değiştirildiğini anlattı. Ayrıca polis merkezine giderek durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. Yapılan araştırmada, Sedat Toygar'ın, bilgilerini kendisinin şifresini bilen yakın arakadaşı İsmail K.'nın değiştirdiği ortaya çıktı. İsmail K.'nın ifadesinde, "Arkadaşım başarılı biriydi, Üniversite sınavını kazanacaktı. Ondan ayrılmak istemediğim için Hakkari yazdığını söyleyen ismail T. Belki sınava girmez, böylece yine birlikte oluruz diye yaptım." dediği belirtildi.



    Hakkari Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ilköğretim Okulu'nda sınava giren Sedat Toygar, "Biz Cuma günü yola çıktık. Yakalaşık olarak 27 saatlik yolda dün akşam saatlerinde Hakkari'ye vardık. Sonra bize bir polis memur yardımcı oldu. Sınava gireceğimiz okul gösterdi. Kalacağımız yerde yardımcı oldu. Toygar, bu günde sınava girdim. Yaklaşık olarak 300 puan üzerinde bekliyorum. Hakkari güzel bir şehir insanları sıcak kanlı kime ne sorduysak en güzel bir şekilde söylediler. İnşallah benim için hayırlı olur." diye konuştu.


    Hakkari'ye babası Şahin Toygar birlikte gelen Toygar, bu gün akşama doğru Hakkari'den Kastamon'a gidecek.




    Arkadaş mağduru adayın sınavı nasıl geçti? Yorumları