Isparta'daki uçak kazasında yeni gelişme   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 07-05-2011 (03:21)   Son Mesaj: 07-05-2011 (03:21)    Cevap: 0    Gösterim: 850  

    07-05-2011

    Isparta'daki uçak kazasında yeni gelişme

    Isparta'daki uçak kazasında yeni gelişme


    Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Türbetepe'de 30 Kasım 2007 tarihinde 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası ile ilgili Dünyaya Bakış Havacılık (World Focus) Havayolları ortaklarından Yavuz Çizmeci hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

    Yolcu yakınlarının avukatı Şehnaz Doğan Yüzer, Dünyaya Bakış Havacılık (World Focus) Havayolları ortaklarından Yavuz Çizmeci için Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nce suç duyurusunda bulunulduğunu ve bu doğrultuda savcılık tarafından Çizmeci hakkında iddianame hazırlanarak, Çizmeci'nin de sanık olarak yargılanabileceğini ifade etti.

    Kazayla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada sanık olarak yargılanan Yavuz Çizmeci'nin eski ortaklarından Zeynel Gündoğ'un savunmasında şirketle ilgili tüm yetkilerin Yavuz Çizmeci'de olduğu, kendisinin ise kağıt üzerinde ortaklığının bulunduğu yönünde açıklamalarının olduğunu belirten Yüzer, Gündoğ'un ifadesinde asıl yargılanması gereken kişinin kendisi değil, Yavuz Çizmeci olduğu şeklindeki sözlerini anımsattı. Çizmeci hakkında da suç duyurusu olmasının önemli bir adım olduğunu söyleyen Yüzer, ''Yolcu yakınlarının istediği bu uçak kazasında ihmali, kusuru bulunanların ceza alması. Zeynel Gündoğ ifadesinde şirketle ilgili tüm yetkilerin Yavuz Çizmeci'de olduğunu belirtiyor. O halde bu kişinin de sanık olarak burada yargılanması gerekiyor'' dedi.

    İHA




    Isparta'daki uçak kazasında yeni gelişme Yorumları