19 yaşındaki genç anne KKKA'dan öldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 06-24-2011 (23:06)   Son Mesaj: 06-24-2011 (23:06)    Cevap: 0    Gösterim: 908  

    06-24-2011

    19 yaşındaki genç anne KKKA'dan öldü

    19 yaşındaki genç anne KKKA'dan öldü


    Tokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) şüphesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden genç kadın toprağa verildi.

    Edinilen bilgiye göre; Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Küçük Bağlar köyünde yaşayan henüz 2 yıllık evli 19 yaşındaki bir çocuk annesi Gülcan Uslu, aniden rahatsızlanması üzerine Pazar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerin ardından taburcu edilen genç kadın tekrar rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde yaklaşık bir hafta tedavi gördü.

    Durumunun kötüye gitmesi üzerine genç kadın sevk edildiği Sivas Cumhuriyet Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde aynı gün hayatını kaybetti ve yakınları tarafından köyüne getirildi. Feryatların yükseldiği cenaze evi önünde helallik alındıktan sonra köy mezarlığında cenaze namazı kılındı. Genç kadının cenazesi kepçe tarafından eşilen mezarda tabutla birlikte toprağa verildi. Bu arada cenaze defni sırasında sağlık görevlisi olmaması ve vatandaşların önlem almadan tabutu taşıması dikkatlerden kaçmadı.

    Teyzesinin gelinini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Yahya Uslu, hastalığın teşhisinden sonra sevk edilmesinin geç kaldığını ileri sürdü. Uslu, "6 günlük tedaviden sonra Sivas'a sevk ettiler. Orada da 13.30 gibi hayatını kaybetti. Daha erken göndermiş olsalar kurtulma şansı vardı" diye konuştu.

    Öte yandan tarlada çalışan genç kadına kene yapıştığı fakat fark edememesi sonucu rahatsızlanarak hastaneye gittiğinde KKKA hastalığı belirtileri nedeni ile teşhis konulduğu öğrenildi.




    19 yaşındaki genç anne KKKA'dan öldü Yorumları