Yayınevi katliamı ile ilgili ifadeye çağırıldılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-23-2011 (18:58)   Son Mesaj: 06-23-2011 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 667  

    06-23-2011

    Yayınevi katliamı ile ilgili ifadeye çağırıldılar

    Yayınevi katliamı ile ilgili ifadeye çağırıldılar


    Malatya Zirve Yayınevi katliamı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Dava kapsamında Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Fatih Hilmioğlu ifadeye çağrıldı.

    Uğur Sağındık'ın haberi

    Zirve davasında ifade veren tanıklardan Orhan Kartal, davada 'azmettirici' olmakla suçlanan Varol Bülent Aral'la 2008 yılında Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalırken tanıştığını anlatmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Arkadaş olduk. Kendisi sohbetlerimiz esnasında Ergenekon adına çalıştığım, Veli Küçük'e saygı duyduğunu, devletin arkasında olduğunu söyledi. Malatya Zirve Yayınevi cinayetlerini kendisinin yönlendirdiğini ve o çocukların (sanıkların) bir tavuğu bile öldürme cesaretlerinin olmadığını, buna benzer cinayetlerin yapılmasının uygun olacağını söylemişti. Türkiye'de yalnızca Türklerin yaşaması gerektiğini, diğer azınlıkların ise Türkiye'yi terk etmesi gerektiğini söylüyordu."

    1997 ile 2005 yılları arasında JİTEM'de gayri resmi istihbarat elemanı olarak çalıştığını anlatan bir başka tanık Erhan Özen ise ifadesinde şu iddialarda bulunmuştu: "Ben 1997 ile 2005 yılları arasında JiTEM'de gayri resmi olarak istihbarat elemanlığı yaptım. Bu süre zarfında Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Levent Ersöz isimli şahıslarla irtibatlanarak çalıştım. Çalıştığım bu süre zarfında Muzaffer Tekin ve kod adları Yusuf ve Şiran olan şahıslardan mevcut iktidarı zayıflatmaya ve zor durumda bırakmaya yönelik eylemler planlandığını bilmekteydim. Bu eylemlerin içerisinde Malatya'da misyonerlik faaliyetlerinin yoğunlaştığı ve bu nedenle acil veya normal düzeyde kodlamalar yapılmak suretiyle buralarda eylem yapılacağı dile getiriliyordu."

    Zirve Yayınevi davasında daha önce bir başka Ergenekon sanığı Veli Küçük de 'şüpheli' olarak ifade vermişti.

    İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen Kafes İddianamesi'nin en önemli belgelerinden biri olan Kafes Eylem Planı'nda Hrant Dink, Rahip Santoro ve Zirve Yayınevi cinayetleri için Operasyon' ifadesi kullanılıyor.

    Zaman Online




    Yayınevi katliamı ile ilgili ifadeye çağırıldılar Yorumları