Kars'ta nevruz coşkusu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (23:57)   Son Mesaj: 03-21-2011 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 691  

    03-21-2011

    Kars'ta nevruz coşkusu

    Kars'ta nevruz coşkusu


    Kars Valiliğinin düzenlediği, "Nevruz Yeni gün 21 Mart" etkinliği, sabah yıldız bayanlar 2 bin metre nevruz koşusu ve yıldız erkekler 3 bin metre nevruz koşusu ile başladı.

    Etkinlikler çerçevesinde Kafkas Üniversitesi öğrencilerince, Valilik makamı, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kars Belediye Başkanlığı, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü ve Azerbaycan Başkonsolosluğu'na ziyaretler gerçekleştirildi.

    Akşam kapalı spor salonu yanında düzenlenen nevruz ateşi programında ise Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek nevruz ateşini yaktı. Buradaki programda Belediye Başkanı Bozkuş halay ekibi ile halay çekti, protokol alkış tuttu. Yakılan ateş üzerinden Vali Kara, Belediye Başkanı Bozkuş ve Emniyet Müdürü Zeybek atladı.

    Kapalı spor salonundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Vali Kara, üniversitenin düzenlediği konferansa katıldığını belirterek; "Konferans'ta değerli hocalarımızdan biri, zihinler aynı coğrafyada, aynı fikirleri, aynı düşünceleri üretirler. Aynı coğrafyanın insanları, aynı fikirleri düşünür. Aynı kültürler oluşur, aynı gelenekleri benimserler. diyerek bunun antropolojik bir gerçek olduğunu belirtti. Diğer bir konuşmacı ise, 'nevruzun kimilerine göre, Ergenekon"dan çıkış, kimilerine göre, Hz. Alinin doğumu, evlenmesi ve halifeliği almasına, kimilerine göre, Nuh tufanından kurtuluş, kimilerine göre ise Hz. İbrahim"in ateşten kurtuluşu gösterilmekle beraber esas niteliği özelliği, dini olması' şeklinde bir ifade kullandı. Bu nedenle ben bilhassa hangi gerekçe ile çıkmış olursa olsun bu coğrafyadaki insanların baharın başlangıcı olarak ortak kullandıkları ve benimsediklerini biliyorum. Bugünden sonra günleriniz hep böyle bayram olsun." şeklinde konuştu .

    Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş salondakilerin bayramını kutladı. Programın ilerleyen saatlerinde mahalli halk oyunları ekibi gösteri sundu, nevruz koşusunda şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kafkas halk oyunları ekibi, aşıklar ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve ses sanatçıları sahne aldı.




    Kars'ta nevruz coşkusu Yorumları