İşadamlarını haraca bağlayan çeteye hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2011 (03:06)   Son Mesaj: 03-08-2011 (03:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1298  

    03-08-2011

    İşadamlarını haraca bağlayan çeteye hapis

    İşadamlarını haraca bağlayan çeteye hapis


    Kocaeli'nin Körfez ilçesinde iş adamlarından haraç aldığı, çek ve senet tahsilatı yaptığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen 21 kişiden 13'ü tutuklandı.

    Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, iş adamlarından haraç aldığı, çek ve senet tahsilatı yaptığı iddiasıyla Körfez Adliyesi'ne sevk edilen Murat C, Volkan K, Barbaros C, Sinan T, Gökhan Ö, Adem K, Yunus Ç, Niyazi D, Can K, Veysel K, Mehmet Ö, Arif Y ve Serdar Ş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zanlılardan Fahri P, Sedat O, Hacı R ve Sadık Ş. mahkemece, diğer 4 zanlı ise Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.
    Kocaeli, İstanbul ve Antalya'da çok sayıda adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, suç örgütü elebaşısı olduğu öne sürülen Murat C'nin de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmış, zanlıların evlerinde ve iş yerlerinde çok sayıda ruhsatsız tabanca, çek koçanları ve senetler ele geçirilmişti. Zanlılardan 4'ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, 21'i adliyeye sevk edilmişti.




    İşadamlarını haraca bağlayan çeteye hapis Yorumları