Akaydın: Antalya'da sorunlu partiyiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (15:37)   Son Mesaj: 03-04-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 739  

    03-04-2011

    Akaydın: Antalya'da sorunlu partiyiz

    Akaydın: Antalya'da sorunlu partiyiz


    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Londra'da gazetecilere yaptığı açıklamaya cevap verdi. Akaydın, "CHP, Antalya'da sorunlu bir parti görünümünde" dedi.

    AKAYDIN: CHP ANTALYA'DA SORUNLU BİR PARTİ GÖRÜNÜMDE
    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Londra'da gazetecilere yaptığı açıklamaya cevap verdi. Kılıçdaroğlu'na katıldığını ifade eden Akaydın, "CHP, Antalya'da sorunlu bir parti görünümünde" dedi.

    Duyduklarına şaşırmadığını, çünkü Antalya'da partilerini ilgilendiren sorunlar bulunduğunu ifade eden Başkan Akaydın, sorunları son olarak 1,5 ay önce genel merkezi ziyaretinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, 10 gün önce de telefonla hem Kılıçdaroğlu'na hem de Deniz Baykal'a aktardığını bildiren BaşkanAkaydın, "Şimdi beklediğim genel başkandan bu açıklamanın sonunda Antalya ilindeki tüm partili belediye başkanlarını, Antalya il örgütünün temsilcilerini ve başta Baykal olmak üzere tüm Antalyalı milletvekillerini toplayıp, bizden bir açıklama istemesi lazım, bunun nedenleri hakkında" diye konuştu.

    BU KANAATİMİ İKİ SENEDİR SÖYLÜYORUM

    Kılıçdaroğlu'nun sözlerine katıldığını dile getiren Akaydın, şunları söyledi:

    "Antalya'da CHP sorunlu bir parti görüntüsünde. Ben bu kanaatimi iki senedir basın önünde değil ama ilgili mercilerde sık sık dile getirmiş bir belediye başkanıyım. O yönden beni hiç şaşırtmadı. Genel başkanım gibi düşünüyorum."

    HABERİ KIZIMDAN ÖĞRENDİM

    Antalya'da yaşanan sorunların Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde olduğuna işaret eden Başkan Akaydın, "Bunu genel başkanın açıklaması gerekir, partimiz adına. Onun için daha detaya girmem partimiz adına doğru değil. Haberi sabah saat 08.00'de Amerika'da yaşayan kızımdan telefonla öğrendim. Orada saat farkı olduğu için daha yatmamıştı. Kendi arkadaşlarımla mütalaa yapıyorum. Yaşanan süreci ben genel başkana zaten bundan 1,5 ay önce anlattım. 10 gün önce telefonla da anlattım. Yani CHP İl Danışma Kurulu'ndan sonra genel başkana, Deniz beye, Gürsel Tekin'e, Genel Sekreter Bihlun Hanım'a telefon açtım. Daha sonra pazartesi günü burada Antalya milletvekilleri ve parti meclisi üyeleriyle paylaştım. Bunlardan hepsi haberdar. Parti içi sorunları bunun ötesinde kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum. Bu kadarını da genel başkanın açıklamasına yanıt olması için veriyorum."

    BEN PARTİME GENLERİMDEN BAĞLIYIM

    "Ben partime genlerimden bağımlı bir insanım" diyen Başkan Akaydın, "Beni inciten çok olay olmuştur ama bunları kamuoyunda tartışmayı hiç doğru bulmadım. Maalesef bazı insanlar etik olmayan şekilde kamuoyunda tartıştılar. Ama parti içi sorunlar aile içi sorunlar gibidir, aile içinde tartışılmalıdır ve kamuoyuna yansıtılmamalıdır" şeklinde konuştu.

    CHP İL BAŞKANI DA DOĞRULADI

    CHP İl Başkanı Özer Ülken de Kemal Kılıçdaroğlu'nun tespitinin doğru olduğunu kaydederek şunları söyledi:

    "Bu konu günlerdir bizim de gündemimizde. Bu ilişkilerin, belediye ile halk arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi konusunda belediye başkanlarımızla yoğun bir çalışma içindeyiz. Kısa sürede bu durumu toparlayacağına inanıyorum. Merkezde tespit edilen belli oranda bir düşüş var. Bu da düzelir. Biz il örgütü olarak bunun takibindeyiz. Yüzde 1-2 oranında bir düşüş var. Halkımızla daha sıkı diyalog içinde olmamız lazım. Belediye başkanlarımız da bunun bilincinde, zaten bu yönde de çalışmalar yapıyorlar."




    Akaydın: Antalya'da sorunlu partiyiz Yorumları