Engelli öğrencinin tekerlekli sandalyesini çaldılar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-23-2011 (15:04)   Son Mesaj: 02-23-2011 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    02-23-2011

    Engelli öğrencinin tekerlekli sandalyesini çaldılar

    Engelli öğrencinin tekerlekli sandalyesini çaldılar


    Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü'nde engelli bir öğrenciye ait akülü tekerlekli sandalye çalındı.

    Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan Ali Cankal'ın kampus içerisinde kullandığı özel dizayn edilmiş motosikleti, dersliklerin bulunduğu binadan çalındı. Tekerlekli sandalyesinin çalınmasıyla ne yapacağını şaşıran öğrencinin imdadına Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. İsmail Güneş yetişti. Temin edilen tekerlekli sandalye, Cankal'a teslim edildi.
    Bahar yarıyılının henüz ikinci haftasında Fen Edebiyat Fakültesi'ne geldiğinde hiç beklemediği bir olayla karşılaştığını ifade eden Ali Cankal, "Akülü sandalyeyi her zaman bıraktığım yerden almak isterken yerinde olmadığını, çalındığını fark ettim. Ne yapacağımı şaşırdım" dedi.

    Üniversiteye kendi olanakları ile gelmek için çeşitli engellerle mücadele ettiğini belirten Cankal, kampüs içerisinde kullandığı akülü sandalyenin çalınmasıyla derslerine devam edemediğini söyledi. Yeniden tekerlekli sandalyesine kavuşan engelli üniversite öğrencisi, "Eğitimime devam edebilmem için gösterilen ilgiye teşekkür ederim. Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ve ÇÜ Engelliler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İskender Özgür ve İİBF Öğretim Görevlisi İsmail Güneş'e teşekkür ediyorum. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

    Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ise, öğrencinin eğitimine devam edebilmesini sağlamak amacıyla yeni bir tekerlekli sandalye temin edildiğini ifade etti. Karakaya, üniversite eğitimi alma hakkına kavuşmuş bu tür öğrencilere her türlü desteği vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.









    Engelli öğrencinin tekerlekli sandalyesini çaldılar Yorumları