Liderlerin 4 aylık form grafikleri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (06:34)   Son Mesaj: 02-17-2011 (06:34)    Cevap: 0    Gösterim: 1408  

    02-17-2011

    Liderlerin 4 aylık form grafikleri

    Liderlerin 4 aylık form grafikleri


    Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir, her ay köşesinde yayınladığı TNS'in Liderlerin Form Grafiği araştırmasının Ocak 2011 sonuçlarını açıkladı..

    Ali Atıf Bir'in 'Dikkat bir şeyler oluyor!' başlıklı bugünkü yazısında liderlerin form grafiklerinde geçen aya göre büyük değişim var..
    İşte Bir hocanın değerlendirmesi:

    Sonuçlar gerçekten ilginç ve ilk kez bir açıklama yapmakta zorlanıyorum.
    Erdoğan'ın formu Aralık ayına göre 7.7 puan düşmüş... Bu çok ama çok ilginç bir sonuç. AK Parti'nin bu sonuç üzerinde oldukça fazla düşünmesi gerekiyor.

    Belki de düşündüler şu andaki Balyoz gündeminin nedeni bu!

    Bilemeyiz sadece varsayımda bulunabiliriz. Bu olasılık zayıf.
    Bir de Ocak'taki Hizbullahçılar'ın bırakılması ve yurtdışına çıkmaları olayı var tabii ki.
    Bazıları da bu sonuçtan AK Parti'yi sorumlu tutabilirler. Bu nedenle de Erdoğan'ın hareketlerini onaylamamış olabilirler. Bana sorarsanız bu olasılık da zayıf.

    Sanki AK Parti'nin üçüncü kez tek başına iktidar, tek başına Anayasa yapma hırsı emanet oy verenler tarafından durdurulması gereken bir hırs gibi algılanıyor.

    CHP'nin de bu konuda yaptığı atak etkili olmuş görünüyor. Kılıçdaroğlu'nun formu ise 4.4 puan artmış. Bu Kılıçdaroğlu'nun seçildiği dönemdeki form puanı. Kılıçdaroğlu'nun tabana yaptığı geziler karşılık bulmuş görünüyor. Bir de AK Parti'nin yukarıda değindiğim "Çanakkale geçilmez" yaklaşımı...
    Ve bomba sonuç... Sarıgül'ün form puanı Meclis'te temsil edilen bir partinin formunu geçti... Bahçeli %9.5, Sarıgül ise 10.4 puanda... Sarıgül'ün hiçbir şey yapmadan sadece Şişli Belediye Başkanı olarak böyle bir puana ulaşması gelecek için ilginç ipuçları veriyor.

    MHP'nin çok ciddi bir şekilde genel başkan ve söylem sorununu gözden geçirmesi gerekiyor. MHP'ye bir tüyo vereyim. Meral Akşener başkan seçilirse ve söylem daha demokratik hale gelirse MHP bir şekilde kurtulabilir. Aksi durumda kurtuluş gerçekten çok zor!

    Yukarıdaki yorumlarımızın gerçek olup olmadığını görmek için Şubat sonuçlarını belirlememiz gerekiyor. Bekleyelim görelim bakalım. Merak ettiniz değil mi?



    BUGÜN




    Liderlerin 4 aylık form grafikleri Yorumları