Meclis o tanığı dinleyecek!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-15-2011 (15:58)   Son Mesaj: 02-15-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 696  

    02-15-2011

    Meclis o tanığı dinleyecek!

    Meclis o tanığı dinleyecek!


    İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Üskül, Almanya'da bulduğu ve Cemil Kırbayır’ı son gören kişi olan Çelik'le temasa geçildiğini açıkladı: Gereken yapılacak.

    Burhan Efenci'nin haberi
    TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan Faili Meçhul Cinayetler Alt Komisyonu, 103 yaşındaki Berfo Nine"nin 31 yıldır aradığı oğlu Cemil Kırbayır"ı son gören kişi olan Fevzi Çelik"i tanık olarak dinleyecek. Taraf"ın ulaştığı Çelik, Cemil Kırbayır"ın Kars Emniyet Müdürlüğü"nün üçüncü katından atılarak öldürüldüğünü anlatmıştı.

    Ailede umut yaratan bu gelişmeye 31 yıldır gözyaşı dinmeyen, oğlu gelir diye evinin kapısını kilitlemeyen Berfo Nine"nin yorumu ise "İnşallah oğlumu bulacağım. Çok sevinçliyim" oldu.

    Komisyon el koydu
    Türkiye"nin günlerdir konuştuğu 103 yaşındaki Berfo Kırbayır"ın 12 Eylül darbesinin hemen ardından gözaltına alındıktan sonra kaybedilen oğlu Cemil Kırbayır"la ilgili ilk somut adımı TBMM attı. Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Faili Meçhul Cinayetler Alt Komisyonu, Cemil Kırbayır"ı en son gören kişi olan Fevzi Çelik"le temasa geçti. Alt Komisyonun önümüzdeki günlerde Çelik"i dinlemesi beklenirken, Taraf "a konuşan Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül "Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim. Şahıs Almanya"daymış. Arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Bilgi isteyecekler. Yüz yüze mi dinleriz, yoksa konsolosluktan mı bilgi alırız tam belirlemedik. Temaslardan sonra gerekeni yapacağız" dedi. Komisyonun meçhuller ve kayıplarla ilgili şu ana kadar kimseyi dinlemediğini hatırlatan Üskül "Hem basına yansıyanlarla hem de bize doğrudan başvuru olması halinde o kişilerle temas kurup dinleyeceğiz" diye konuştu.

    Çok sevinçliyim
    Almanya"da yaşayan 49 yaşındaki Fevzi Çelik Taraf "a Kırbayır"ı son kez görüşünü ve başına gelenleri anlatmıştı. Cemil Kırbayır"ı gördüğünde işkence görmüş halde polisler tarafından sürüklendiğini anlatan Çelik, daha sonra bir gardiyandan karakolun üçüncü katından atılarak öldürüldüğünü duyduğunu söylemişti. Anlatımların yayımlanması Kırbayır ailesinde hem acı hem de sevinç yarattı. Kırbayır"ın akıbetinin aydınlanacağı umudu artarken aile, Çelik"in anlatımlarını Berfo nineye "Emniyet"in penceresinden attılar" kısmını keserek aktardı. Oğlunu bulma umudu artan Berfo Nine de "İnşallah oğlumu bulacağım. Çok sevinçliyim" dedi.

    Talimat ver biz de destek olalım
    "Oğlumu bulmadan ölmeyeceğim" diyen 103 yaşındaki Berfo Nine"yi ziyaret eden CHP"li Gürsel Tekin de, Cemil Kırbayır"ı son gören kişi olan Fevzi Çelik"in Taraf"a anlattıklarının soruşturulmasını istedi. Berfo Nine"yi Ataşehir İçerenköy"deki evinde ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt"le birlikte Berfo Nine"nin elini öpen Tekin, Kırbayır"la aynı ilçeden olduğunu ve siyasi yaşamının orada başladığını anlattı.

    Talimat ver biz hazırız
    "Berfo Ana"nın 31 yıldır çektiği acıyı çeken anneler bilir, 31 yıl... En azından ölmüş olsa, bir anne olarak, gidersin mezarı başında dua edersin" diyen Tekin şöyle devam etti: "Geç de olsa Sayın Başbakan Erdoğan"a teşekkür ediyorum. Ama 103 yaşındaki Berfo Ana"yı ayağına çağırmamalıydı.

    Sayın Başbakan inanıyorum ki yeni keşfetti, olabilir. Derhal gereğini yapması lazım. Bugün (dün) Taraf gazetesinde Cemil Kırbayır"ın arkadaşının anlatımı var. O dönemin, işkencecileri, yöneticileri halen yaşıyor. Başbakan"a sesleniyorum; Derhal talimat ver. Biz de ne gerekiyorsa yapalım. En azından 103 yaşındaki bir annenin acısını dindirelim."

    Acımı dindir Başbakan
    Oğlunu bulmak için Başbakan Erdoğan"la da görüşen Berfo Nine ise tekrar haykırdı: "Ben anneyim, evladımı istiyorum. Acımı dindir Başbakan. Ölmeden evvel çocuğuma kavuşmak istiyorum." Cemil Kırbayır"ın ağabeyi Mikail Kırbayır ise "Umarım bize verilen sözlerin hepsi yerine getirilir" dedi.

    Taraf




    Meclis o tanığı dinleyecek! Yorumları