Anestezi uygulanan iki çocuk ölümden döndü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-09-2011 (15:07)   Son Mesaj: 02-09-2011 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    02-09-2011

    Anestezi uygulanan iki çocuk ölümden döndü

    Anestezi uygulanan iki çocuk ölümden döndü


    Konya'da bademcik ameliyatı için özel bir hastanede anestezi uygulanan iki çocuk ölümden döndü. Her iki çocuğunda vücutlarında açılan deliklerle müdahele edilmesi sonucu hayatta kaldığı öğrenildi.

    Konya'da özel bir hastanede bademcik ameliyatı olduktan kısa bir süre sonra sonra nefes almakta zorlanarak vücudu şişen 7 yaşındaki Yusuf Nurulgür ile aynı hastanede ameliyata hazırlanan 9 yaşındaki Osman Nuri Uğurlu Narkoz sonucu komaya girdi. Bunun üzerine Konya Numune Hastanesi'nden bir doktor çağıran, özel hastanenin yetkilileri, çocuklara gerekli müdahelenin yapılmasını sağladı.
    Konya Numune Hastanesi Gögüs Cerrahisi Bölümü'nde görevlibir doktor çocukların akciğerlerin işlevini kaybettiği için, vücutlarından delik açıp tüp taktı. Daha sonra her iki çocukta Konya Numune Hastanesi'nde kaldırılarak göğüs cerrahisinde tedavi altına alındı.

    AİLELER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

    7 yaşındaki Yusuf'un babası Hüseyin Nurulgür, bademcik ameliyatı için hastaneye gittiklerini ifade ederek, " Oğlum ameliyat oldu, aradan bir süre geçti her tarafı şişmeye başladı. Hemen doktorun yanına oğlumu götürdüm, onlar göğüs cerrahı aramaya başladılar. Saat akşam 4-5 gibi Konya Numune Hastanesi'nden doktor bulundu. Oğlumun karnından delip tüp taktılar. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

    9 yaşındaki Osman Nuri'nin babası Ali İhsan Uğurlu'da, ameliyat için hastaneye gittiklerini ifade ederek;" Hastanede uygulanan anastezi sonrasında oğlumun her yerleri şişti. Daha sonra dışardan çağırılan gögüs cerrahi müdahele ederek vücudunun iki yerinden delik açarak, müdahele ettiler. Şimdi durumu iyi ben sorumluları gereken yerlere şikayet edeceğim, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu.

    Sağlık durumları biraz daha iyileşen Yusuf ile Osman Nuri'nin vücutlarına açılan deliklerle müdahele edilmesi sayesinde hayata tutundukları öğrenildi.




    Anestezi uygulanan iki çocuk ölümden döndü Yorumları