Ebe ve hemşireler için Bakanlığa staj başvurusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-21-2011 (12:21)   Son Mesaj: 01-26-2011 (22:42)    Cevap: 1    Gösterim: 2355  

    01-21-2011

    Ebe ve hemşireler için Bakanlığa staj başvurusu

    Ebe ve hemşireler için Bakanlığa staj başvurusu


    Türk Sağlık-Sen lisans tamamlama yapan ebe ve hemşirelerin çalıştıkları kurumlarında staj yapmaları için Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptı.

    Türk Sağlık-Sen lisans tamamlama yapan ebe ve hemşirelerin çalıştıkları kurumlarında staj yapmaları, bunun mümkün olmaması halinde staj yapacakları hastanelere geçici görevlendirilmeleri için Sağlık Bakanlığı"na başvuru yaptı.
    Sendika tarafından yapılan başvuruda Hemşirelik ve Ebelik lisans tamamlama programının 4. sınıfında eğitim gören sağlık personelinin uygulama süreleri 240 saat olarak belirlendiği ifade edildi. Stajların hastanelerin iç hastalıkları, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde yapılmasına ve bu kliniklerde görev yapan personelin mesailerinin staj olarak sayılacağının Bakanlık tarafından açıklandığına dikkat çekildi.

    Başvuruda söz konusu hastanelerde ve kliniklerde görev yapmayan personelin görevli ya da izinli sayılmayacakları, mesai sonrası, hafta sonları, nöbet ertesi veya yıllık izin kullanarak stajlarını yapmaları gibi kriterlerin getirilmesinin çalışanları mağdur edeceği belirtildi.

    Süresinden önce yıllık iznini kullanan veya yıllık iznini her hangi bir amaçla farklı bir tarihte kullanmak üzere planlama yapan, uygulamanın yapılacağı hastaneden uzak bir bölgede görev yapan ve nöbet tutmayan personelin staj yapmakta zorlanacağı ifade edildi.

    Yapılan başvuruda staj yapılacak klinikler kapsamının genişletilerek, hastanelerin dışında bulunan kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin görev yaptığı işyerinde geçen mesailerinin staj olarak kabul edilmesi talep edildi. Bunun mümkün olmaması halinde ise, 240 saat olarak belirlenen staj süresince çalışanların söz konusu hastane kliniklerinde geçici görevlendirilmesi için düzenleme yapılması istendi.

    Başvuru ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci " Staj teorik bilgileri pratikte uygulama eğitimidir.

    Ebelik ve Hemşirelik bölümünde lisans tamamlayan kamu çalışanları uzun yıllardır çalışan pratik bir eğitime ihtiyaç duymayan sağlık personelleridir.

    Bakanlık staj konusunda çalışanları mağdur etmeyecek bir düzenlemeyi hayata geçirmelidir. Bunun için biz başvuru yaptık umarız bakanlık konu hakkında istediğimiz düzenlemeleri yapar" dedi.




    Ebe ve hemşireler için Bakanlığa staj başvurusu Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-26-2011, 22:42

    --->: Ebe ve hemşireler için Bakanlığa staj başvurusu


    Alıntı:
    saglik bakanligi hemsirelik lisans tamamlama staji-Ebe ve hemşireler için Bakanlığa staj başvurusu

    lisans tamamlama yapan öğrencilerin çalışmalarının staj sayılmasını istiyoruz
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci