Gazeteciye 2.5 yıl hapis istenen dava!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-20-2011 (17:18)   Son Mesaj: 01-20-2011 (17:18)    Cevap: 0    Gösterim: 715  

    01-20-2011

    Gazeteciye 2.5 yıl hapis istenen dava!

    Gazeteciye 2.5 yıl hapis istenen dava!


    4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Gerçekgündem'in Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş hakkındaki karar duruşması yarın.

    Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi Başkanı Nur Birgen'in suç duyurusu üzerine haklarında Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi"nde dava açılan Fincancı ile Yarkadaş cuma günü bir kez daha hakim karşısna çıkacak. Davacı Nur Birgen'in duruşmaya katılıp katılmayacağı merak konusu, Birgen, şikayetçi olduğu halde 3 duruşmaya da gelmedi. Hakim Tüysüz, davacı Birgen'in avukatını bir önceki duruşmada uyarmıştı.
    Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi Başkanı Nur Birgen'in Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı"na yaptığı şikayet üzerine, Gerçek Gündem.com'da yer alan ''İdamı neden kaldırdılar?'' başlıklı röportaj için TCK 125/1-2-3-4 Maddesi gereğince hakaret suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilimdalında Öğretim Görevlisi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı www.gercekgundem.com 'un Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş"ın yargılanması sürüyor.

    Haklarında hapis istenen Fincancı ile Yarkadaş, cuma günü bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Kadıköy 2. Asliye Ceza'da görülecek duruşmaya, şikayetçi Nur Birgen'in katilip katılmayacağı ise merak konusu. Davanın açıldığı günden bu yana yapılan 3 duruşmaya da gelmeyen Nur Birgen'in avukatları Hakim Gülden Tüysüz tarafından uyarılmıştı. Hakim Tüysüz, "Nur Birgen duruşmaya gelmezse, polis zoruyla getirteceğim" demişti.

    Öte yandan, cuma günü saat 09.30'da yapılacak olan duruşmada kararın çıkması da bekleniyor.

    NEYLE SUÇLANIYORLAR?

    Davanın iddianamesinde, www.gerçekgündem.com'da 22 Eylül 2009 tarihinde yayınlanan, Şebnem Korur Fincancı ile yapılan ''idamı neden kaldırdılar'' başlığı altında yapılan röportajda şu ifadelere yer verildi:

    ''Kadrolaşma adına Adli Tıp Kurumu'nda çok şeyler yapıldı. Uzun yıllar boyunca her dönemde özellikle kendilerine yakın olanları getirme çabası içinde oldular. Nur Birgen niye böyle seçildi. 3. İhtisas Kurulu Başkanı yapıldı. Hiç bir bilimsel kendini kanıtladığı bir alan yok. 3. İhtisas Kurulu'nun başına niye böyle bir insan getirilir.''

    Röportajda Şebnem Korur'un Nur Birgen hakkında ileri sürdüğü ''Her halde sadakatin ödülü. İşkence bulgularını gizlediği için bunlarda herhalde kendisinin sicilinde olumlu puanlar olmuştur'' şeklindeki iddialarını, araştırmadan ve incelemeden yayınlayarak Fincancı"nın işlediği iddia olunan hakaret suçuna iştirak ettiğinin anlaşıldığı kaydediliyor.

    İddianamede, ''her iki şüphelinin eleştiri sınırlarını aşarak şikayetçi Nur Birgen'i toplumun nazarında küçük düşürücü sözlere yer vererek yayın yolu ile hakaret suçundan yargılanmalarının yapılması'' istendiği ifade ediliyor.




    Gazeteciye 2.5 yıl hapis istenen dava! Yorumları