Türk öğrencilere yurt dışında yurt imkanı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (13:52)   Son Mesaj: 01-18-2011 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 1051  

    01-18-2011

    Türk öğrencilere yurt dışında yurt imkanı

    Türk öğrencilere yurt dışında yurt imkanı


    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Türk öğrencilerin yoğun olduğu dış ülkelerde yurt açmayı hedeflediklerini, ilk etapta KKTC ve Londra'da çalışma yapacaklarını bildirdi.

    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen kurum genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve bölge müdürlerinin katıldığı ''Üst düzey yöneticiler toplantısı'', Antalya Lara'daki Lares Rixos Otel'de başladı.
    Toplantının açılışında konuşan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, toplantının amacının bir yıl önce yapılan toplantıda alınan kararların uygulanıp uygulanmadığını görmek, bu yıl alacakları kararların yetkililer tarafından takip edilip, bir sonraki yılın planını, projesini üretmek olduğunu belirtti. Albayrak, ''Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Türk gençliğine artık Türkiye dışında da hizmet etmeye başlayacak. Hedefimiz 2011-2012 öğrenim döneminde, yurt dışında Türk çocuklarının yoğun olduğu devletlerde yurt açmak'' dedi.

    Yurt dışında okuyan 130 bin civarında Türk gencinin bulunduğuna dikkati çeken Albayrak, yurt dışında okuyan, devletin herhangi biriminden burs veya öğrenim kredisi alamayan Türk gençlerine destek vereceklerini kaydetti.

    Albayrak, ''Belli ülkelerde en az bin öğrencinin bulunduğu ülkelerde yurt açma, yurt kiralama yoluna gideceğiz. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu, nerede bir Türk evladı varsa ona sosyal devlet anlayışını yansıtma, lojistik destek verme açısından yola çıktı'' diye konuştu.

    KKTC ve Londra'da çalışmalara 15 gün içinde başlayacaklarını açıklayan Albayrak, şunları söyledi:

    ''İlk etapta KKTC ve Londra'da çalışmalar yapılacak. Belli bir kriter düşünüyoruz. Bu kararı bu toplantıda alacağız. Bir ülkede bin öğrenci varsa yurt açmayı düşünüyoruz. Belki Kazakistan ve Kırgızistan'da da çalışmalara başlayabiliriz. KKTC'de 28 bin Türk çocuğu var. Bunlardan bir kısmı belki mağdur, belki barınacak yer bulamıyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarının son yıllarda tercih edilmesinin, şu andaki doluluk oranlarının yüzde 100'ün üzerine çıkmasının sebepleri güvenilir ve sağlam bir kurum haline gelişidir. Yaptığımız araştırmada, yurtta kalan çocukların mezuniyet oranlarının, evde veya başka yerlerde kalanlara göre daha yüksek olduğunu tespit ettik. Bu nedenle vatandaşlar yurtlara daha çok ilgi gösteriyorlar.''




    Türk öğrencilere yurt dışında yurt imkanı Yorumları