Polislerin askerlik süresinde ayrım var mı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-04-2011 (12:57)   Son Mesaj: 01-04-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 708  

    01-04-2011

    Polislerin askerlik süresinde ayrım var mı

    Polislerin askerlik süresinde ayrım var mı


    Polislerin askerlik süreleri yeniden düzenlendi. Tasarı devrim niteliğinde düzenleme içeriyor. Polis Akademisi, Polis MYO ve üniversite mezunu olup askerde olanların durumuna İçişleri Bakanı Beşir Atalay açıklık getirdi.

    Polise 3 haftalık askerlik müjdesi.
    Bakanlar Kurulunda önemli bir tasarı imzaya açıldı. Polislerin askerlik süreleri yeniden düzenlendi.
    Tasarı devrim niteliğinde düzenleme içeriyor. Polislerin merakla beklediği tasarının detaylarını İçişleri Bankı Beşir Atalay, Kanal7 TV"den Mehmet Kıvanç"a anlattı.

    Akademi 3 hafta, MYO mezunları 6 ay

    Şu anda Emniyet teşkilatında 36 bin askerliğin yapmamış polis bulunduğunu belirten İçişleri Bakanı Atalay, teşkilatta Akademi ve Polis Meslek Yüksekokulu mezunu polislerin bulunduğunu söyledi.

    Atalay yeni yasa çıkarsa askerlik süresinin Akademi mezunları için 3 haftaya, Meslek yüksekokulu mezunları için 6 aya indirileceğini kaydetti.

    Atalay şöyle konuştu; "Akademi ve dengi mezunları var. Bunlar tasarı yasallaştıktan sonra 3 haftalık bir askerlik eğitimi yapacaklar ve daha sonra tekrar mesleklerine dönecekler. İki yıllık Meslek Yüksekokulu mezunları var. 30 tane Meslek Yüksek okulumuz var ve buralardan her yıl 6500 mezun veriyoruz. Bunlarda yasa çıktıktan sonra 6 ay askerlik yapacaklar " dedi..

    Yasanın en göze çarpan bölümü is mevcut 36 bin askerliğini yapmamış polisin durumuna ilişkin bölümü oldu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay mevcut personel içinde düzenleme getirdiklerini söyledi.

    Mevcut 36 bin Polise 3 hafta askerlik hakkı

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, mevcut polis olan askerliğini yapmamış 36 bin personelin, Akademi veya Meslek Yüksek okulu mezunu ayrımı yapılmadan 3 haftalık temel eğitim ile askerlik görevini yapmış olacaklarını söyledi.

    Mevcutta Akademi-MYO ayrımı yok

    Bakan Atalay şöyle konuştu. " Özel bir maddemiz var. Askerliğini yapmamış mevcut polislerimizin kısa süreli askerlik görevini yapmaları için. Şu anda öğrenci olan veya şu anda askerliğini yapmamış mevcut polislerimiz için.

    Bu büyük miktarı eritmek için hepsini 3 haftalık bir eğitim görecekler ve daha sonra terhis olacaklar... Mevcutla ilgili bir ayrım yok.

    Akademi- Üniversite veya iki yıllık fark etmiyor. Hepsini Bakanlar Kurulumuz bir an önce askerlik hizmetini yapsın diye böyle bir uygulama getirdi...."

    Askerdekilere erken terhis imkanı

    Peki yasa çıktığında askerlik hizmetini yerine getiren personelin durumu ne olacak Bakan Atalay buna da cevap verdi.

    " Aynı Hüküm onlara da uygulanacak. Mevcutlar gibi olacaklar"

    Buna göre onlarda 3 haftalık temel eğitim alanlar gibi olacak. Bu ise yasa çıktığında askerliğini yapan polisler için erken terhis anlamına gelecek.

    Yasada Akademi dışında normal üniversite mezunlarının durumuna ilişkin ayrı bir düzenleme yok. Mevcut polislik görevini yürüten üniversite mezunları, diğerleri ile aynı statüde olacak yani yasa çıktığında 3 haftalık eğitimle askerlik hizmetini tamamlamış sayılacak.

    Mevcut durumda, Meslek Yüksek okulu mezunları 15 ay askerlik görevini yürütüyor. Akademi veya Üniversite mezunları ise ya 6 aylık kısa dönem ya da 12 aylık yedek subay hizmetinde bulunuyor.




    Polislerin askerlik süresinde ayrım var mı Yorumları