BDP il binasındaki Kürtçe tabela indirildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (20:56)   Son Mesaj: 12-31-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    12-31-2010

    BDP il binasındaki Kürtçe tabela indirildi

    BDP il binasındaki Kürtçe tabela indirildi


    Sabah saatlerinde BDP il binasına asılan Kürtçe tabela akşam saatlerince emniyet müdürlüğü görevlilerince indirildi.

    BDP'nin "Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde parti tabelalarının Türkçe -Kürtçe yazılacağı" açıklamaları üzerine, BDP Batman İl örgütü parti binasına asılı Türkçe tabelanın yanına Kürtçe yazılı tabela astı. Sabah saatlerinde, BDP MYK Üyesi Mihdi Perinçek, BDP İl ve Merkez ilçe Başkanları, bazı STÖ Temsilcileri ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile partililerin katıldığı basın açıklamasının ardından asılan tabela akşam saatlerinde emniyet müdürlüğü görevlilerince indirildi.
    Tabelanın Cumhuriyet savcılığının talimatıyla 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununda yer alan 'Türkçe'den başka dil ve yazı kullanamazlar' gerekçesi ile indirildiği ileri sürüldü. Tabelanın indirilmesine tepki gösteren Batman BDP İl Başkanı Saadet Becerikli, sorunun tabela indirmekle çözülemeyeceğini belirterek, "AK Parti demokrasiden söz ediyor hani nerde demokrasi ve özgürlük. Kürtlerin hakkı olan Kürtçe konuşmaya AK Parti'nin tahammülü yok. Bu sorun tabela sökmekle çözülmez." dedi.

    Öte yandan Kürtçe tabela ile ilgili pazartesi günü BDP'li yöneticilerin ifade vereceği belirtildi.




    BDP il binasındaki Kürtçe tabela indirildi Yorumları