Başkent Doğalgaz Dağıtım'ın devrine onay   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (12:19)   Son Mesaj: 12-31-2010 (12:19)    Cevap: 0    Gösterim: 752  

    12-31-2010

    Başkent Doğalgaz Dağıtım'ın devrine onay

    Başkent Doğalgaz Dağıtım'ın devrine onay


    Özelleştirme Yüksek Kurulu, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin yüzde 80 hissesini 1 milyar 211 milyon dolarla ihalede en yüksek teklifi veren MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’ye devrine onay verdi.

    ÖYK"nin Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi"nin yüzde 80 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi hakkında Kararı Resmi Gazete"de yayımlandı.
    Buna göre ÖYK, özelleştirme ihalesinde 1 milyar 211 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş."ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş."nin, satış bedelini yatırmaması veya Hisse Satış Sözleşmesi'ni imzalamaktan imtina etmesi veya anonim şirket kurmaması veya İhale Şartnamesi"nde belirtilen diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici ve varsa ek geçici teminatları İdare lehine irat kaydedilerek ihale iptal edilecek.

    Bu arada "Hisse Satış Sözleşmesi"nin imzalanması, satış ve devir ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında İdare yetkili olacak.




    Başkent Doğalgaz Dağıtım'ın devrine onay Yorumları