MHP'li Vural: Milliyetçilik yapmaya devam edeceğiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (17:36)   Son Mesaj: 12-30-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 649  

    12-30-2010

    MHP'li Vural: Milliyetçilik yapmaya devam edeceğiz

    MHP'li Vural: Milliyetçilik yapmaya devam edeceğiz


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk milli kimliğinin milliyetçiliğini yapmaya devam edeceklerini belirterek, ''Ömer Çelik gibiler, etnik kimlikleri Türk milli kimliğine düşman kılmak isteyen, pis bir tezgahın tezgahtarlığı rolünü üstlenmiştir'' dedi.

    Vural, TBMM'de düzenlediği basınla sohbet toplantısında, ''AKP, milleti 2011 yılında pimi çekilmiş bir bomba ile başbaşa bırakmıştır'' dedi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasının ''Yalan rüzgarı'' olduğunu iddia etti.
    Erdoğan'ın, ''Türklüğü etnik kimliğe indirgeyip, bu eksende diğer etnik kimliklerle çatıştıran siyaset anlayışı izlediğini'' öne süren Vural, ''Bu coğrafyada yaşayan Türk milletini sorgulayan ve 'Pandora'nın kutusu' gibi açan bu anlayışı doğru bulmuyorum'' diye konuştu.

    Türkiye'de bugün kimliklerin birbiri ile çatıştırılır hale getirildiğini iddia eden Vural, ''Bu milletin insanlarını, 'Türk milleti' üst kimliğinden kopartarak, bu kimlikler çerçevesinde ayrıştırmasından bu millet zarar görüyor. Yapmayın etmeyin, yazıktır günahtır. Bu milletin üst milli kimliği ile oynayıp alt etnik kimlikleri üst kimliğe düşman kılmak isteyen pis bir siyaset anlayışı ile karşı karşıyayız'' dedi.

    -''MEHMET AKİF ERSOY, TÜRK MİLLETİNİN BİR EVLADI OLARAK...''-

    Başbakan Erdoğan'ın ''Arnavut'' dediği İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un, Türk milletinin bir evladı olarak ''Kahraman ırkıma bir gül, ne bu şiddet ne bu celal'' diyebildiğini kaydeden Vural, ''Başbakan'ın, 'Türkiyelilik' ekseninde oluşturmak istediği siyaset anlayışı, bu siyasi coğrafyayı bölmeye yönelik projelerin mihmandarlığına götürmüştür'' diye konuştu.

    ''Dün tartışmadığımız konuları bugün tartışıyoruz diye 'demokraside ön alıyoruz' diyenler, aslında etnik kimliklere göre birbirine düşman kimlikler oluşturulmasını ve bu çerçevede milletin bölünmesini ve ayrışmasını görmüyor'' diyen Vural, şöyle devam etti:

    ''Biz, bu milletin milliyetçiliğini yaptık, yabancı senaryoların taşeronluğunu yapmadık. MHP'nin, milletsiz bir milliyetçilik yaptığını... Nasıl olurmuş, milletsiz bir milliyetçilik? Bu millete Türk diyemeyen bir anlayış, MHP'ye bunu diyor. Asıl kendileri, kimliksiz bir millet, vatansız bir millet istiyorlar. Milletsiz bir devlet oluşturmak isteyenler, Ömer Çelik zihniyetinde olanlardır. BDP'ye 'Kürtsüz bir Kürtçülük' demek suretiyle, kendisi 'Ben Kürt'lü bir Kürtçülük yapıyorum' diyor. Biz, Türk milli kimliğinin milliyetçiliğini yapmaya devam edeceğiz. Ömer Çelik gibiler, etnik kimlikleri Türk milli kimliğine düşman kılmak isteyen, pis bir tezgahın tezgahtarlığı rolünü üstlenmiştir.''

    -''AKP İKTİDARINDA MİLLETİN GELECEĞİ YOK''-

    Oktay Vural, takipteki konut kredilerinin 85, taşıt kredilerinin ise 19 kat arttığını ifade ederek, ''Millet borcunu ödeyemiyor, dön arkana bir bak. Yapılandırmayı getiriyorsun, borçlandırdığın milletten aldığın parayı bankacılık sektörüne havale ediyorsun. AKP iktidarında milletin geleceği yoktur'' dedi.

    629 lira olan asgari ücretten emekli olan bir kişinin 228 lira emekli maaşı alacağını ifade eden Vural, ''AKP'nin millete biçtiği kefen bu'' diye konuştu.

    Oktay Vural, bir gazetecinin, MGK bildirisinde ''tek millet, tek dil'' vurgusu yapıldığını belirterek, bu konuda görüşlerini sorması üzerine, ''Demek ki tek millet, vatan, devlet konusunda tehditler ve girişimler var, MGK da bunu milli güvenliğe tehdit olarak görüyor. 2002'de bu konularda tartışma yokken, MGK şimdi bu konuda bildiri yayınlamak zorunda kalıyor. Bu kimin eseridir? AKP'nin eseridir'' dedi.

    -CUMHURBAŞKANI'NIN GÖREV SÜRESİ-

    ''Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 5 ya da 7 yıl olduğu yönündeki'' tartışmaların hatırlatılması üzerine ise Vural, şunları kaydetti:

    ''Hükümet arasında, Cumhurbaşkanı süresi konusunda koltuk kavgası var. Henüz karar vermiş değiller. Çıkın adam gibi söyleyin, 5 yıl mı 7 yıl mı? Bir ülke düşünün, cumhurbaşkanını ne zaman seçeceğini bilmiyor. Kapalı kapılar arasında pazarlıklar yapılıyor. Birisi diyor ki '5 yıl olursa ben 5 yıl daha devam ederim.' Diğeri de '7 yıl olsun, sonra ben geleyim' diyor. Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olacak ikisi de. Birinin gönlünde cumhurbaşkanı olmak var, birinin gönlünde de ikinci dönem yapmak var. Bu rekabet Türkiye'yi belirsizliğe götürmektedir. Cumhurbaşkanlığı, AKP'nin koltuk değneği ve iç işi değildir. Bu tartışmalar ülkeye zarar veriyor. Anayasa'da 5 yıl yazıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2012'de olur, bu açıkça belli.''

    Oktay Vural, bir gazetecinin sorusu üzerine, yılbaşı bileti almadığını ifade ederek, ''Muhafazakar demokrat denilen bir parti, AK Parti iktidarında, herkes kaderini Milli Piyango'ya bağlamış, bahisler artmış, sevsinler bunların muhafazakarlığını. Neredeyse siyaset loto da oynanacak'' dedi.

    Vural, sohbetin sonunda yeni yılını kutladığı gazetecilere bardak hediye etti, pasta ikramında bulundu.




    MHP'li Vural: Milliyetçilik yapmaya devam edeceğiz Yorumları