Hakkari'den Gül'e demokrasi çağrısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-30-2010 (17:34)   Son Mesaj: 12-30-2010 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    12-30-2010

    Hakkari'den Gül'e demokrasi çağrısı

    Hakkari'den Gül'e demokrasi çağrısı


    KESK üyleri, Diyarbakır'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, demokrasi beklentilerine cevap vermesi konusunda talepte bulundu.

    KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulunarak, "Kendisinin, tüm barış ve demokrasi beklentilerine hizmet edecek bir adım atmasını bekliyoruz" dedi.

    Cahit Balıkesir, yaptığı basın açılamasında, KESK'e yönelik saldırılar ve engellemelerin hala devam ettiğini iddia etti. Balıkesir, KESK üyelerinin ekonomik özgürlük ve sosyal hakları başta olmak üzere, ülkede verilen emek, barış ve demokrasi mücadelesinde iktidarlara boyun eğmemekte kararlı davrandığını söyledi.
    Cahit Balıkesir, KESK'in üye ve yöneticilerinin yasalardan ve tüzüklerinden kaynaklı haklarını savundukları için cezaevlerinde olduklarını iddia etti. Kamu emekçilerinin yıllardır yaşamın ve özgürlüğün kutsallığını merkezinde tutan bir anlayışla mücadele etmekteyken her gün egemenlerin giderek artan baskısına maruz kaldıklarını savunan Balıkesir, ülkenin savaş ve şiddetle beslenen antidemokratik yönelimleri değişmediği sürece alanlarda barış ve demokrasi çığlıklarını sürdüreceklerini belirtti.

    Cahit Balıkesir, "Diyarbakır'a gelen Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyor, tüm barış ve demokrasi beklentilerine hizmet edecek bir adım atmasını diliyor ve bekliyoruz" şeklinde konuştu.

    Basın açıklamasına birçok sendika da destek verdi. Açıklamaya katılanlar, "Kürt siyasetçiler serbest bırakılsın", "DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir'e özgürlük, başkan yalnız değildir", "KESK tutsakları serbest bırakılsın", "Baskıcı uygulamalara son" şeklinde pankartlar taşıdı. Kalabalık 5 dakikalık oturma eyleminden sonra sessizce dağıldı.




    Hakkari'den Gül'e demokrasi çağrısı Yorumları