Şahin, Abdullah El Şeyh'i ziyaret etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (16:36)   Son Mesaj: 12-28-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 755  

    12-28-2010

    Şahin, Abdullah El Şeyh'i ziyaret etti

    Şahin, Abdullah El Şeyh'i ziyaret etti


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah El Şeyh'i makamında ziyaret etti.

    Ziyaret öncesinde, Şura Meclisi'ni gezen Şahin, yetkililerden meclisin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
    Şura Meclisi toplantı salonunu da inceleyen Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine, salonun yoğun bir emekle son derece gösterişli dizayn edildiğinin görüldüğünü söyledi. TBMM binasının ''biraz betona boğulmuş bir yapısı'' olduğunu ifade eden Şahin, ''İleride tekrar bina gerekirse bu gördüklerimizden yararlanırız ama şu anda yeni binaya ihtiyaç yok'' diye konuştu.

    Daha sonra, Şahin ile Abdullah El Şeyh, heyetlerarası ve baş başa görüşmeler gerçekleştirdiler. Şahin, görüşmelerin ardından, Abdullah El Şeyh'e Türkiye'den getirdiği porselen bir semaver takımı, El Şeyh de Şahin'e Arapların kullandığı geleneksel kahve takımı ile bazı eşyalar hediye etti. Şahin, Şura Meclisi Şeref Defterini de imzaladı.

    Şura Meclisi'nden çıkışta Arap gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Türkiye'nin, dünyada ve bölgesinde barış, istikrar, huzur istediğini söyledi. Bu özelliklerin ilişkileri daha üst seviyeye getirmek için yeterli olduğunu ifade eden Şahin, Suudi Arabistan'dan çok iyi izlenimlerle ayrılacaklarına emin olduğunu sözlerine ekledi.

    Bu arada, Şura Meclisi'nin toplantı salonundaki incelemeler sırasında, Şahin'in yanında bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilerin, ''Burada muhalefet yokmuş'' sözleri üzerine, ''Ne demek istiyorsunuz yani anamuhalefeti buraya mı gönderelim'' şeklinde espri yaptı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de bu sözler üzerine, ''Madem burada muhalefet yokmuş Sayın Elitaş burada kalsın'' diye karşılık verdi. Elitaş ve İnce'nin sözleri heyettekiler arasında gülüşmelere neden oldu.




    Şahin, Abdullah El Şeyh'i ziyaret etti Yorumları