Ceyhan'da göz yaşartan kucaklaşma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (15:57)   Son Mesaj: 12-28-2010 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    12-28-2010

    Ceyhan'da göz yaşartan kucaklaşma

    Ceyhan'da göz yaşartan kucaklaşma


    Kardeşlik Köprüsü kapsamında Kurban Bayramı'nda Adana'nın Ceyhan ilçesinden Bingöl'e gelerek fakir ailelerle bayramlaşan iş adamlarına Bingöllüler iadei ziyarette bulundu.

    Yaklaşık 20 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği ziyarette duygulu anlar yaşandı. Bingöllüleri karşılarında gören Ceyhanlı işadamları gözyaşlarına hâkim olamadı. Bingöllü konuklarını evlerinde ağırlayan Cehyanlılar, kardeşliklerini daha da pekiştirdi.

    Bingöl insanlarını çok sevdiklerini belirten Ceyhanlılar, gerçekleşen iadeyi ziyaretin kardeşlik duygularını daha da arttıracağını ifade etti. Bingöl'ün gönüllerinde iz bıraktığını belirten Ceyhanlı iş adamları, kurban bayramından bu yana Bingöl'ü konuştuklarını ve Ceyhan halkına Bingöl'ün misafirperverliğini anlattıklarını belirttiler.

    Bingöllülerle yeniden bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarını belirten Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği (CEYGİD) Başkanı Yener Ural, Doğu-Batı kardeşliğinin bu şekilde daha da sağlamlaşacağını belirterek, "Kurban bayramında Bingöl'e gelmiştik. Bingöllülerin sıcaklığını yüreğimizde hissettik. O sıcaklığın etkisi hala sürüyor. Orada geçirdiğimiz bayram bugüne kadar geçirdiğimiz bayramlardan daha farklı ve daha güzeldi. Orada ailelerimizin yokluğunu bize aratmadılar. Kendimizi evimizde gibi hissettirdiler. Şimdi de iadeyi ziyarette bulunarak bir vefa örneği gösterdiler. Bizler Ceyhanlılar olarak Bingöl'ü kardeş şehir olarak ilan ediyoruz. İadeyi ziyarette bulunan Bingöllü kardeşlerimize candan teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

    Ceyhanlılar tarafından muhteşem bir şekilde karşılandıklarını belirten Bingöllü konuklar da duygularını şu sözlerle dile getirdiler:

    "Ceyhanlı kardeşlerimiz bizleri mahcup etti. Onların o sıcaklığı bizleri eritti diyebiliriz. Bizleri evlerinde misafir ettiler, gönüllerini açtılar. İki gün boyunca ikramda bulundular. Tabiri caiz ise ikram konusunda bize nefes aldırmadılar. Onların o sıcaklığı karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Bizleri ağırlamak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Hele onların o gözyaşları bizleri mest etti. Yeryüzünde hiçbir sorunun olmadığını ve olamayacağını anladık. Tek sorunun diyalog eksikliği olduğunu gördük. Bütün Ceyhanlılara teşekkür ediyoruz. Onları tekrar misafir etmek istediğimizi belirttik. İnşallah gelirler ve bu kardeşliğimiz kıyamete kadar devam eder. Onlar bizleri şahıs olarak değil, Bingöllüleri misafir ettiler. Bingöllüler adına kendilerine teşekkür ediyoruz."

    Ceyhan'da göz yaşartan kucaklaşma

    Ceyhan'da göz yaşartan kucaklaşma

    Ceyhan'da göz yaşartan kucaklaşma





    Ceyhan'da göz yaşartan kucaklaşma Yorumları