Sanal müzayede sitelerinin gerçek yüzü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-25-2010 (11:21)   Son Mesaj: 12-25-2010 (11:21)    Cevap: 0    Gösterim: 986  

    12-25-2010

    Sanal müzayede sitelerinin gerçek yüzü

    Sanal müzayede sitelerinin gerçek yüzü


    Herhangi bir ürün almak veya satmak istediğinizde size en iyi hizmet sunan online alışveriş sitesi hangisi? Bu sitelerde ürün çeşitliliği ne durumda? Peki bu sitelere ilan vermenin tüyolarını biliyor musunuz?

    Ürünü alırken mi kazanacaksınız yoksa satarken mi? Hangi siteden satış veya alış daha karlı? İşte bu sorular ışığında sanal müzayede siteleri mercek altına altında.

    Bazılarınız bu sitelere açık arttırma sitesi de diyebilir fakat site üzerinden yapılan bir ticaret söz konusu. Bazıları alıyor bazıları satıyor.

    Sanal müzayede sitelerinin gerçek yüzü
    Müzayede Sitelerinde Bulunan Sorunlar Ve Detayların Ayrıntılı İncelemesi İçin Tıklayınız


    Neden mi sadeceSahibinden ve Gittigidiyor Bu sorunun cevabı oldukça basit aslında. Bu iki site, biz internet kullanıcılarının hizmet aldığı, ürünlerini kolaylıkla satabildiği, kolayca yeni veya ikinci el ürün alabildiği sitelerin başında geliyor.

    Sanal müzayede sitelerinin gerçek yüzü


    Ayrıca bu iki internet sitesi kendi kategorilerinde başı çekiyorlar. Alexa'nın verilerine baktığımızda sahibinden.com'un tüm dünya genelinde 692'inci sırada, gittigidiyor.com'un ise 1033'üncü sırada yer aldığını görüyoruz. Bu değerlerde, iki internet sitenin Türk kullanıcıları tarafından oldukça fazla tercih edildiğini gösteriyor.
    Peki ama bu siteler üzerinden ilan verirken ve ürün alırken haklarınız ne kadar korunuyor? En önemlisi,bu sitelerin bazılarında ilan verdiğiniz ürünü satmasanız bile sayfaya para ödediğinizi biliyor musunuz?

    Bu sitelerin bazılarında ise, ilana eklenen her resim için ayrı para bile alınıyor? Tüketiciyi bekleyen tehlikeler ve işin altın kurallarını teknoloji sitesi ShiftDelete.Net hazırladığı özel bir rehberle anlattı. İşte müzayede sitelerin gerçek yüzü...


    Bu iki site üzerinden gerçekleştirdiğiniz işlemler hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.

    (ShiftDelete.Net)





    Sanal müzayede sitelerinin gerçek yüzü Yorumları