Ormanlara yılbaşı koruması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (13:58)   Son Mesaj: 12-21-2010 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 737  

    12-21-2010

    Ormanlara yılbaşı koruması

    Ormanlara yılbaşı koruması


    Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı kutlamalarında kullanmak amacıyla çam kesenleri ağır cezalar beklediği bildirildi.

    Kırklareli İl Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı öncesi kaçak çam ağacı kesimlerini önlemek için ormanlarda denetimlerin arttırdığını belirterek, Kırklareli'nde ormanları 5 gözetleme kulesi ile 24 saat gözetim altında tutmak amacıyla 8 ekibin görev yaptığını söyledi.
    Ormanların korunması ve kaçak kesimleri önlemek amacıyla 33 orman muhafaza ekibinin görev başında olduğunu belirten Aybal, ekiplerin çam ağaçlarının bulunduğu bölgelerde yoğunlaştırıldığını ve kaçak kesimlere yönelik uyarılar yapıldığını ifade etti.

    Aybal, yılbaşının ağaç ve fidan katliamına sebep olmadan kutlanmasını dilediklerini dile getirerek, ''Halkımızın kaçak kesimlere duyarlı olduğunu biliyoruz. Usulsüz kesim yapan vatandaşları, gören duyanların Alo 177 hattına ulaşmalarını istiyoruz. Kaçak kesim yapan vatandaşlar yakalandığı takdirde yasal işlemler yapılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz. 2010 yılı son derece başarılı bir yıldı. Aynı başarının 2011 yılında da sürmesini temenni ediyorum'' dedi.

    Kırklareli Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir de kaçak çam ağacı kesimlerine yönelik ekiplerin sürekli denetimler yaptıklarını ve kaçak kesim yapan kişiler hakkında yasal işlem yapacaklarını söyledi.

    -CEZALAR AĞIR

    Bu arada, Edirne'de de yılbaşı öncesi ormanlarda kaçak kesimin önlenmesi amacıyla oluşturulan 5'er kişilik, 3 ekip göreve başladı.

    Edirne Orman İşletme Şefi Kavalcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı öncesinde ormanlardaki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

    Edirne'deki ormanların korunması için orman muhafaza memurlarının yıl boyunca denetimlerini sürdürdüğünü ifade eden Kavalcı, gece hangi saatte olursa olsun alo 177 orman yangını ihbar hattına gelen ihbarların titizlikle değerlendirildiğini belirtti.

    Yılbaşı çamı kesen vatandaşları ağır cezaların beklediğini anlatan Kavalcı, şunları söyledi:

    ''Çam veya fidan kesen vatandaşları 3 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları bekliyor. Yılbaşında süslemek için çam kesen vatandaşlar yeni yıla hapiste girebilir. Bu kadar güzel çam ağaçlarının yılbaşında kesilmesine son verilmeli. Yeni fidanlar dikmek suretiyle ormanlık alanlarımızı genişletmemiz gerekir. Eğer illede eğlence olarak ağaç süsleyeceklerse plastik fidanlar var, hazır satılanlar. Onlardan alıp evlerinde süsleyebilirler. Bir gecelik eğlence için fidanlara yazık etmeye değmez. Zaten buna da biz müsaade etmeyiz.''

    Çam fidanının belli bir büyüklüğe gelebilmesi için en az 5 yıl geçmesi gerektiğini anlatan Kavalcı, vatandaşları ağaç kesmek yerine 2011 yılında fidan dikmeye davet etti.




    Ormanlara yılbaşı koruması Yorumları