Ülker'e dünyaca ünlü kadın danışman   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (17:22)   Son Mesaj: 12-16-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 789  

    12-16-2010

    Ülker'e dünyaca ünlü kadın danışman

    Ülker'e dünyaca ünlü kadın danışman


    Ülker Grubu Başkanı Murat Ülker'e, dünyanın en etkili işkadınlarından birisi danışmanlık yapacak.

    Dünyanın en etkili işkadınlarından ABD"li Rose Marie Bravo, Ülker"e danışman oluyor. Ülker Grubu Başkanı Murat Ülker, Nişantaşı"ndaki Godiva mağazasında düzenlediği sohbet toplantısında hem Ülker markasını bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, hem de grubun dünyaca ünlü lüks çikolata markası Godiva"yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
    Murat Ülker, 1997 - 2005 yılları arasında yönettiği lüks giyim markası Burberry"nin çıkışını yaratan ünlü işkadını Rose Marie Bravo"nun Godiva yönetiminden ayrılıp Yıldız Holding"e danışman olacağını açıkladı. Bravo, 2005 yılında Fortune dergisinin "Dünyanın En Güçlü 50 İşkadını" listesine girmişti.

    Murat Ülker önceki günkü toplantıda Godiva ile ilgili olarak, "Yönetim kurulumuzda çok değerli isimler var. İyi fikirler ve yönlendirmeler çıkıyor. Yönetimin önünü açmakta sakınca görmüyorum.

    Örneğin Çin operasyonu yönetim kurulunda çok olumlu karşılanmamıştı ancak ben yönetime yeşil ışık yaktım. Şu an gayet başarılı bir Çin operasyonu yürüyor. Bu arada yönetim kurulundaki önemli isimleri anmak lazım.

    Rose Marie Bravo, halen Tiffany, Estee Lauder gibi markaların yönetim kurullarında ayrıca Burberry"nin çıkışını yaratan efsane CEO"su. Kendisinin fikirleri çok önemli. Godiva Yönetim Kurulu"ndaki görevinden ayrılıp bizim grubumuza (Yıldız Holding) yönetim kurulu başkanı danışmanı olarak geliyor" dedi.

    Kraft, Ülker Çikolota"yı istemiş

    Çin"de şu anda 4 mağazaları olduğunu belirten Murat Ülker, bu ülkede giderek büyüyeceklerini söyledi. Çin"deki performanstan gayet memnun olduklarını belirten Ülker, "2011 sonuna kadar Çin"de 17 mağaza açmayı hedefliyoruz. Halen en çok mağaza Kuzey Amerika"da bulunuyor.

    Dünya genelinde 400"den fazla butik var. Godiva"yı alalı 2011 Nisan"ında 3 yıl olacak. Bu dönemde Godiva"yı yüzde 15 civarı büyüttük. Enteresan şekilde girdiğimiz, satışa başladığımız noktalarda tüm kategoriyi büyütüyoruz" dedi.

    Ülker, "Godiva"yı neden aldınız?" diye sorulduğunda, "Çünkü satılıktı. Bu tip markalar her zaman satılmaz, bu bizim için önemliydi" yanıtını verdi.

    "Şu anda Godiva"yı satmayı düşünür müsünüz?" sorusuna ise Murat Ülker 1990"lı yıllarda babası Sabri Ülker"in Kraft ile yaşadığı bir tecrübeyi anlatarak karşılık verdi. Ülker, şunları anlattı:

    "90"larda Kraft bizden Ülker"in bir parçasını almak istedi (Ülker Çikolata). Biz şirketin yarısını satsak bie şirketi yönetmek istediğimizi söyledik.

    Bu konular gitti, geldi ama sonunda biz böyle bir anlaşma yaparsak çok paramız olacağına ama işimiz olmayacağına karar verdik. Şu anda da benim için para kışkırtıcı değil."

    Yönetim toplantılarında onlarca çikolata tadılıyor

    Murat Ülker, bu sene Godiva"nın ilk defa televizyonda reklam yapmaya başladığını söyledi. Ülker, "Bundan önce televizyonda hiç reklam yapmamıştı.

    Biz Godiva"nın sadece hediyelik çikolata mantığından çıkarak "kendiniz için alın" mantığını kurgulamaya, yerleştirmeye yöneldik. Bu noktada televizyon reklamlarının da etkili ve önemli olacağını düşünüyoruz" dedi.

    Godiva"nın formüllerinin Belçika"da üretildiğini, geniş bir Ar-Ge ekibinin formüller üzerinde çalıştığını belirten Ülker şunları söyledi:

    "Yönetim kurulu toplantılarında onlarca çikolata tadılıyor. Ambalajlar ve estetik öğeler konusunda da Amerika"da bir takım var. Design takımı son derece kuvvetli, bu gördüğünüz güzel ambalajlar vs buradan çıkıyor.

    Bu ekiple hemen hemen dünyadaki önemli tüm özel günlere yönelik ambalaj ve tasarım çalışmaları yapılıyor. Örneğin Noel, Sevgililer günü, Paskalya (özellikle Avrupa"da), Beyaz gün (Japonya"da), Çin yeni yılı, bizim bayramlarımız gibi bir çok özel gün için sezonsal özel çalışmalar yapılıyor."

    Türkiye ve ABD fiyatı eşit

    Godiva fiyatlarının Türkiye ve Amerika"da eşit olduğunu belirten Ülker, Japonya"da fiyatların bu seviyenin biraz daha üzerinde olduğunu ancak ürünlerin Avrupa"da daha düşük fiyatla satıldığını kaydetti. Ülker, lüks tüketimde her zaman bir sanat öğesi bulunduğuna dair soru üzerine ise şunları söyledi:

    Şefler TV"de yarıştı

    "Godiva"nın çalışmalarında da sanat gayet önemli bir yer tutuyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde ABD"de yayınlanan "Top Chef" isimli programın bir bölümünde özel bir çalışma yaptık.

    Seri halinde devam eden yarışmanın Quick Desserts adlı kısmında yarışmacı şefler arasında bir Godiva çikolatası tasarlama yarışması yaptık. Buna göre birinci olan şefin ürettiği çikolataları Limited Edition olarak Amerika"da piyasaya sürdük.

    Daha önce Sevgililer günü için yaptığımız "çikolata odası" çalışmalarında ünlü sanatçı Jonathan Adler"in bir otel odasını tamamen çikolatadan design etmesini sağladık. Yani sanat ile ilgili birçok çalışmamız var."

    Milliyet




    Ülker'e dünyaca ünlü kadın danışman Yorumları