Google'ın tüm gizli özelliklerini öğrenin   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (19:14)   Son Mesaj: 12-15-2010 (19:14)    Cevap: 0    Gösterim: 820  

    12-15-2010

    Google'ın tüm gizli özelliklerini öğrenin

    Google'ın tüm gizli özelliklerini öğrenin


    Google arama motoru ve hizmetlerinin birçoğunda çeşitli espriler ve gizli özellikler bulunuyor. Bunların arasından en ilginçlerini sizler için bir araya getirdik.

    İnternet denildiğinde akla ilk gelen şeyin Google olduğu rahatlıkla söylenebilir. En başlarda, rakiplerinden pek bir farkı yokmuş gibi gözüken bir arama motoruyken, bugün arama motoru alanında neredeyse bir tekel haline geldi.

    Bunun yanı sıra Google, sunduğu başarılı hizmetler ile de kullanıcıları iyice kendisine bağladı. Öyle ki, artık insanlar internet ile Google'ı eşit olarak görmeye başladılar. (2010'da Neler Aradık?)

    Google'ın tüm gizli özelliklerini öğrenin

    Google'ın diğer gizli özelliklerini görmek için tıklayınız

    Yazılım Geliştirme Ekibi

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, ünlü arama motorunun bilinmeyen özelliklerini biraraya getirdi. Google'ın bu büyük başarısının ardında elbette ki geniş ve yetenekli bir yazılım geliştirme ekibi var.

    Bu yazılım ekibinin işkolik ve ciddi insanlardan oluştuğunu düşünebilirsiniz. Ancak Google'ın ekibi hiç de öyle insanlardan oluşmuyor. Her gün kullandığınız Google hizmetlerinin içinde çok ince espriler ve sürprizler gizli.

    Bu sürprizlerin bazılarını sizlerle paylaşalım istedik. Google arama motorunda yapılacak numaralar için arama çubuğunun yan tarafında yer alan butondan Google Instant'ı kapatmalısınız.

    Sorular ve Cevaplar

    Google'ın arama motoruna bazı sorular sorduğunuzda çok enteresan cevaplar alabiliyorsunuz. Ancak bu soruları İngilizce yazmalısınız. Soruları yazdıktan sonra "Kendimi Şanslı Hissediyorum" butonuna basmalısınız.

    Google'ın tüm gizli özelliklerini öğrenin

    Chuck Norris'i bulmak imkansız. O sizi bulmadan kaçmanız tavsiye ediliyor

    Chuck Norris'i Bulmak

    Örneğin "Where are my socks" yani "Çoraplarım nerede?" diye sorduğunuzda Google size özel bir sayfada, kanepenin arkasında diye cevap veriyor.

    Esprileri ile tanınan Chuck Norris de Google'dan nasibini alıyor. Arama çubuğuna "find Chuck Norris" yani "Chuck Norris'i bul" yazdığınızda "Siz Chuck Norris'i bulamazsınız, o sizi bulur" yazısıyla karşılaşıyorsunuz. (En İyi Chuck Norris Esprileri)

    :: Bu durumlardan hangilerinin daha önceden farkındaydınız?


    SDN - ShiftDelete.Net





    Google'ın tüm gizli özelliklerini öğrenin Yorumları