Cindoruk: Laik eğitimden uzaklaşıyoruz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-23-2010 (17:36)   Son Mesaj: 11-23-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    11-23-2010

    Cindoruk: Laik eğitimden uzaklaşıyoruz

    Cindoruk: Laik eğitimden uzaklaşıyoruz


    DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, laik eğitimden günden güne uzaklaşıldığını iddia etti.

    Cindoruk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu yıl da Öğretmenler Günü'nün buruk kutlandığını ifade etti.
    Eğitim dünyası ve öğretmenlerin büyük sorunlar yaşadığını dile getiren Cindoruk, bu sorunların giderek çeşitlendiğini ve derinleştiğini savundu. Cindoruk, mesajında, eğitimin çağa ayak uyduramadığını, sürekli tökezleyip geriye düştüğünü ve böylece Türkiye'nin de geriye gittiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Laik eğitimden günden güne uzaklaşıyoruz. Oysa laik çağdaş eğitim, Cumhuriyetimizin temelidir. Bu temel yıpratılırken, maddi yaşam mücadelesi vermeye mahkum ettiğimiz öğretmenlerimiz bir de öylece yıkılıyorlar, mutsuz oluyorlar. Bilime ve uzmanlığa saygısız siyasi iktidar, acımasız uygulamalarıyla hemen her kesimde olduğu gibi öğretmen topluluğumuzda da onarılması güç özgüven yitimine neden oluyor.

    Yine de umudumuz öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi kurma görevi onların omuzlarındadır. Bu kutsal ödevi çile çekerek, haksızlık ve yoksunluklara katlanarak ama yılmadan, başlarını dik tutarak, büyük özverilerle yerine getirmeye çalışıyorlar. Öğretmenlerimize karşı utançlıyız ve onlara çok şey borçluyuz. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Günleri kutlu olsun.'




    Cindoruk: Laik eğitimden uzaklaşıyoruz Yorumları