İDO'da Kurban Bayramı yoğunluğu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-12-2010 (21:58)   Son Mesaj: 11-12-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 938  

    11-12-2010

    İDO'da Kurban Bayramı yoğunluğu

    İDO'da Kurban Bayramı yoğunluğu


    Yaklaşan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlar, İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelelerine akın etti.

    Konulan ek seferler nedeniyle vatandaşlar bilet bulmakta güçlük çekmedi. Birçok yolcu bayram arifesinde bu kadar kolay bilet bulunmasının şaşırtıcı olduğunu vurguladı.

    Yoğunluk yaşanmaması için bazı hatlarda yüzde 100'ün üzerinde ek sefer konulduğunu belirten İDO Operasyon Müdürü Hasan Üstündağ, olası kötü hava şartlarında bazı seferlerin iptal edilebileceğini, bu nedenle yolcuların seyehat öncesi hava durumunu kontrol etmesi gerektiğini ifade etti.
    9 günlük Kurban Bayramı'nı sevdiklerinin yanında ya da tatilde geçirmek isteyen vatandaşlar şehir değiştiriyor. Tatili İstanbul'a yakın şehirlerde geçirmek isteyen birçok İstanbullu da İDO iskelelerinin yolunu tuttu. Ucuz ve hızlı olduğu için tercih edilen İDO'da her bayram yaşanan yoğunluk bu bayram konulan ek sefer nedeniyle yaşanmadı. Sefere çıkan tüm deniz otobüsleri ve hızlı feribotlar tamamen doldu, ancak bilet yetersizliği nedeniyle iskeleden geri dönen olmadı. Bunda erken rezervasyon ve internetten bilet almanın etkisi büyük oldu.

    Birçok bayramda İDO'da bilet bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden yolcular, bu bayram tatilinde rahat bir şekilde bilet bulduklarını, bunda erken rezervasyon ve e-bilet'in etkisinin çok olduğunu belirtti. "Daha önce neden bu tip uygulamalar yapılmıyordu?" diye serzenişte bulunan Ahmet Uçar, uygulama nedeniyle çok mutlu olduğunu aktardı.

    Bugünden itibaren bayram yoğunluğunun yaşandığını dile getiren İDO Operasyon Müdürü Hasan Üstündağ, birçok hattaki seferlerin yüzde 100'ün üzerinde arttığına dikkat çekti. Bayram dönüşü daha yoğun trafik beklediklerini aktaran Üstündağ, "Bayramda tahminen 784 sefer yapılacak. Bunlardan 552'si hızlı feribot, 232'si ise deniz otobüsü seferi olacak. Yaklaşık 500 bin yolcu taşımayı planlıyoruz. 72 bin 500 kadar da araç taşımayı hedefliyoruz." dedi.

    Vatandaşların seyahat öncesinden bilet almasının faydalı olduğunu vurgulayan Üstündağ, yolcuların hava durumunu kontrol etmesinin faydalı olduğunu, kötü hava şartlarının oluşması durumunda bazı seferlerin iptal edilebileceğini kaydetti.




    İDO'da Kurban Bayramı yoğunluğu Yorumları