Cinayet zanlısı çifte 12'şer yıl 6'şar ay hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-08-2010 (14:04)   Son Mesaj: 11-08-2010 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 17208  

    11-08-2010

    Cinayet zanlısı çifte 12'şer yıl 6'şar ay hapis

    Cinayet zanlısı çifte 12'şer yıl 6'şar ay hapis


    Konya'da evli ve 3 çocuk babası bir kişinin öldürülerek toprağa gömülmesiyle ilgili yargılanan, kadın ve kocası 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanıklar Gülser Kardaş (32), eşi Başar Kardaş (27), öldürülen Ahmet Kardaş'ın (37) babası Mevlüt Kardaş ve eşi Ayşegül Kardaş ile avukatları katıldı.
    Avukatların savunmalarını yapmasından sonra sön sözü sorulan sanıklardan Gülser Kardaş, olayın bilerek ve istenilerek gerçekleşen bir hadise olmadığını söyledi.

    Olayın kazayla meydana geldiğini belirten Kardaş, ''Ne olursa olsun olay bir insanın canına mal olduğu için çok üzgün ve pişmanım'' dedi.

    Başar Kardaş ise olay günü herhangi bir kötü amaçlarının olmadığını, tek amaçlarının düzgün bir yaşam sürmekken, istemeden böyle bir olayın gerçekleştiğini kaydetti.

    Mahkeme heyeti Kardaş çiftine, adam öldürmekten müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra sanıkların bu cezası, tahrik altında olayı gerçekleştirdikleri için önce 15 yıla, daha sonra da mahkemedeki iyi halleri göz önünde bulundurularak 12'er yıl 6'şar aya indirildi.

    -OLAYIN GEÇMİŞİ-

    Konya'da Ayşegül Kardaş eşi Ahmet Kardaş'ın eve gelmemesi üzerine 6 Ocakta polise kayıp başvurusunda bulunmuş, Kardaş'ın son görüştüğü kişileri takibe alan cinayet dedektifleri, Kardaş'ın ''birlikte olduğu'' eski sevgilisi Gülser Ekinci (32) üzerinde yoğunlaşmıştı.

    Bu sırada polis, Belenbaşı mevkisinde asayiş uygulaması yaparken, yırtıcı hayvanların ortaya çıkardığı toprağa yarı gömülü halde Ahmet Kardaş'ın cesedini bulmuş, bıçaklanarak öldürülen Ahmet Kardaş'ın katil zanlısı olarak, yakalanmadan bir hafta önce evlenen Gülser Kardaş ile eşi Başar Kardaş Mart ayında gözaltına alınmıştı.

    Genç çift polisteki sorgularında, cinayeti, öldürülen Ahmet Kardaş'ın, Gülser Ekinci'yi ''sürekli rahatsız ettiği'' gerekçesiyle birlikte işlediklerini itiraf etmiş, öldürdükleri Ahmet Kardaş'ın cesedini emanet aldıkları otomobilin bagajında bir gün beklettikten sonra marketten aldıkları kazma ve kürekle Belenbaşı mevkisine açtıkları çukura cesedi gömdüklerini belirmişlerdi.

    Öldürülen Ahmet Kardaş ile akrabalığı bulunmayan ve soyadları tesadüfen benzerlik gösteren Başar Kardaş'ın yakalanmadan yaklaşık bir hafta önce Gülser Kardaş ile resmi nikah kıydığı, hiçbir şey olmamış gibi davranan ve cinayetten yaklaşık 2 ay sonra nikah yapan genç çiftin üniversite mezunu oldukları, düğünleri için hazırlık yaptıkları sırada yakalandıkları bildirilmişti.




    Cinayet zanlısı çifte 12'şer yıl 6'şar ay hapis Yorumları