Erdoğan'dan CHP ve MHP'ye cevap   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-20-2010 (16:37)   Son Mesaj: 10-20-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 746  

    10-20-2010

    Erdoğan'dan CHP ve MHP'ye cevap

    Erdoğan'dan CHP ve MHP'ye cevap


    Başbakan Erdoğan, Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'nın açıklamaları ile ilgili soruya cevap verdi. Erdoğan, başörtüsü sorununun çözümü konusundaki görüşmelerde CHP ve MHP'nin ilk tepkilerini de değerlendirdi.

    Finlandiya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açıklamaları değerlendirip gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi.
    CHP'nin başörtüsü sorununa çözüm görüşmelerinde ortaya koyduğu tavrı da değerlendiren Erdoğan, ''Bunlar meydanda söylenen şeyler değildi. Şimdi ön şartları ortaya çıkmaya başladı. Bunların ne kadar samimi olduğu bellidir. Her zaman aynı oyun. Değişen bir şey yok. Hep söylüyorum, bunlar akşam başka, sabah başka konuşurlar. Bunların meydanlarda ne söylediği bellidir. Bunun çerçevesi içerisinde yapılacak olanı yaparız'' dedi.

    MHP'nin başörtüsü konusunda Meclis'te bir mutabakat sağlanarak anayasa değişikliği yapılaması konusundaki önerisini de değerlendiren Erdoğan, ilgili anayasa değişikliği için gerekli çoğunluğun olmadığını söyledi.

    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan'dan CHP ve MHP'ye cevap Yorumları