Yeni Seraplar Ölmeyecek....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-10-2009 (13:11)   Son Mesaj: 12-10-2009 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1229  

    12-10-2009

    Yeni Seraplar Ölmeyecek....

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İETT otobüsüne atılan molotof kokteyli sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Serap Eser'le ilgili olarak, gerekenlerin yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi.

    Kadir Topbaş, Taksim Metrosu'ndaki Cumhuriyetimizin 86. yılı Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi çıkışında Gazetecilerin Serap Eser'in tedavi süreci ve tazminat verilip verilmeyeceği yönündeki sorularını cevaplandırdı. İlk etapta, 'Bu konuşulmaz ki, ben size özel söyleyeyim" karşılığını veren Topbaş, daha sonra İETT Genel Müdürlüğü'nün gerekenleri yaptığını aktardı. Topbaş; "İETT Genel Müdürlüğümüz Serap kızımızla çok ilgilendi. Zaten İETT yolcuları sigortalı biliyorsunuz. Biz, başından itibaren yakın takibe alınmasını istedik. Gerekilen yapılacaktır mutlaka. Zaten onun farklı diğer davaları da devam eder. Serap bir sembol, bu çok üzücü bir sonuç. Gencecik, hayalleri olan, geleceğe hazırlanan bir insanın, bir anda hayatının kararması ve bu son. Her insan, kendi ailesinde hissediyor bu olayı. Kelimeler yetmez bunun karşıtını söylemek adına. Bir insanlık ayıbı, insanlık yüzkarası. Düşünün, baba otobüsten evladını karşılamaya gidiyor. Ve bu sırada yanan bir insan düşüyor. Ve bir bakıyor kendi evladı. Ve günlerce yaşadıkları ızdıraplar, acılar. Milletçe acısını yaşadık. Gereken yapıldı, yapılacak." diye konuştu.

    Kadir Topbaş'a, otobüslere yönelik saldırılara ilişkin alınan tedbirler de soruldu. Topbaş bu konuda ise şunları söyledi: "Güvenlikler tedbirler alınır, alınacak, alınmaya çalışılıyor. Karakutu tarzında gizli kameralar, güvenlik elemanları, polisler bunları bahsettik. İç ve dış güvenlik kameraları, bunlarla ilgili çalışılıyor. Biz sonuca bakıyoruz. Yani bir insanın hayatını alıyor. Yerine koymamız mümkün değil. Yok, bitti, telafisi mümkün değil. Bir başka bir şey olsa yerine koyabilirsiniz. Bu bir insan, can."

    SİVİL YOLCU TARZINDA POLİSLER OLACAK, OLMAKTA

    Şoförlerin bu tarz olaylar karşısında eğitimli ve bilgili olduğunu dile getiren Topbaş, "Şoförlerimizi eğitimli dikkat ediyorlar. Çok kolay bir iş değil. Bunların devam etmemesi için, tekrar etmemesi için biz de emniyet birimlerimizle gerekli tedbirler alınmakta. Sivil yolcu tarzında polisler olacak, olmakta. Onlar temin edilecek. Yapılan iş, affedilir bir şey değil. İnsanlık ayıbı. Nasıl nefes alıyorlar, nasıl yaşıyorlar? Ne yaptık? diyorlar. Ben ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum."




    Yeni Seraplar Ölmeyecek.... Yorumları