Fadlullah: Filistinliler, Aksa Savunmasında Yalnız Bırakıldı   Konuyu açan: {{şura}}   İlk Mesaj: 10-31-2009 (13:52)   Son Mesaj: 10-31-2009 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 904  

    10-31-2009

    Fadlullah: Filistinliler, Aksa Savunmasında Yalnız Bırakıldı

    Lübnanlı alim Muhammed Hüseyin Fadlullah, Filistin halkının Mescid-i Aksa savunmasında yalnız bırakılmasını eleştirdi.

    Bugün Lübnan'da verdiği Cuma hutbesinde Fadlullah “İsrail’in Filistin’de Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları devam ediyor. Bu, Filistin halkını hesef alan saldırganlığın bir parçası… Filistinlileri, Mescid-i Aksa’yı savunmaları için yalnız bırakmak, ne kadar da ayıptır. Siyonistlerin saldırganlığının arttığı son günlerde Müslümanlar ve Araplar, Filistin davasına istifalarını sundular ve sadece kınama, nefret, üzüntü açıklamalarıyla yetindiler” dedi.

    İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği’nin tavrının cılız kalmasına dikkat çeken Fadlullah, Arap dünyasının kendi iç sorunlarıyla uğraşması, Filistinlilerin de yine iç sorunlarından ötürü birbirlerine suçlamlarda bulunmasını eleştirdi.

    Fadlullah, hutbesinin devamında, Irak ve Pakistan’da meydana gelen patlamaların hedefinde, müslümanlar arası vahdetin olduğunu belirtti, bu saldırıların arkasında İslam dünyasının düşmanlarının da parmağının olduğunu, bombalı saldırıların düşmanın hedeflerine hizmet ettiğini savundu.

    Batılı ülkelerin İran’a karşı yaklaşımlarının dürüst olmadığını ifade eden Fadlullah “İran’ı nükleer silah elde etmekle suçlayan ülkelerin kendileri nükleer silaha sahip” dedi.

    Fadlullah, Başbakan Erdoğan’ın da batılı ülkelerin İran’a karşı duruşlarının dürüst olmadığını vurgulamasını takdir etti.

    Fadlullah “Türkiye halkındaki önemli duruşa eş zamanlı olarak Türkiye hükümetinin duruşu, önemli bir başlangıç. Bu duruş başta Filistin davası olmak üzere ümmetin davasının savunulması açısından önemli rol oynayabilir” dedi.

    İsrail Savaş Bakanı Ehud Barak’ın, Lübnan’a karşı yeni bir savaşa hazır olduğunu ifade ederek tehdit etmesine dikkat çeken Fadlullah, Lübnan’lı yetkilileri İsrail tehlikesine karşı hazır olmaya çağırdı.

    isra haber




    Fadlullah: Filistinliler, Aksa Savunmasında Yalnız Bırakıldı Yorumları