42 yıldır uyuyamiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-05-2009 (05:19)   Son Mesaj: 10-05-2009 (05:19)    Cevap: 0    Gösterim: 874  

    10-05-2009

    42 yıldır uyuyamiyor

    42 yıldır uyuyamiyor
    1952 yılında Samsun'da askerliğe başlayan ve 1953 yılında çekilen kura sonucu Kore'ye giderek 14 ay bu ülkede kalan Mustafa Yıldız, 1967 yılında gece evinin bahçesinde korkması sonrası 42 yıldır gözünü kırpmıyor. Uyku sorununa çare bulmak için doktor doktor dolaşan Kore Gazisi, 42 yıl boyunca yaşadığı soruna bir çözüm bulamamış.

    Doktorların kendisine sadece uyku hapı vermekle yetindiğini kaydeden Mustafa Yıldız, kullandığı hapların fazla bir etkisinin bulunmadığını günde sadece 15 dakika uyuyabilmesine yardımcı olduğunu söyledi. Uyuyamadığını emniyet güçlerine ispatlayabilmek için iki gün de nezarette yatmak zorunda kalan Mustafa Yıldız, uyuyamama problemine çözüm bulunmasını istedi.

    Çevresindeki insanların bu konuda kendisine inanmadığını belirten Kore Gazisi, "Derdime çare bulmaları için yardım istemeye Merzifon'a karakola gittim. Görevli polisler bana inanmadılar ve "yalan söylüyorsun" diyerek 2 gün nezarette tuttular. Kendileri de beni kontrol etmek için başımda nöbet tuttular ve sonunda uyuyamadığımı anlayarak serbest bıraktılar." dedi.

    Uyuyamama sorununa alışmak zorunda kaldığını anlatan Yıldız, normal bir insanın günlük uykusundan fedakârlık ettiğinde bile gözlerinin kanlandığını, yorgun ve halsiz düştüğünü ancak kendisinin böyle bir sorunun olmadığını ve son derece sağlıklı olduğunu söyledi.

    Kore Gazisi Mustafa Yıldız'ın yeğeni fikri Yıldız da amcasının herhangi bir sağlık sorununun olmadığını, yıllardır uyuyamadığını bu sebepten geceleri evin bahçesiyle meşgul olup sokaklarda gezdiğini anlattı. Amcasının bu durumunun çevresine ve ailesine herhangi bir zararının olmadığını dile getiren Fikri Yıldız amcasının yaşadığı soruna çözüm bulunabilmesi için yetkililerden yardım istedi.

    CİHAN




    42 yıldır uyuyamiyor Yorumları