740 kiloluk sucuk mangalda pisti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-05-2009 (05:02)   Son Mesaj: 10-05-2009 (05:02)    Cevap: 0    Gösterim: 1195  

    10-05-2009

    740 kiloluk sucuk mangalda pisti

    740 kiloluk sucuk mangalda pisti
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odasınca pastırma, sucuk ve mantı gibi Kayseri değerlerinin tanıtımı için düzenlenen festivalde bir rekor denemesi de başarıyla gerçekleştirildi.

    Korkmaz Sucukları firması tarafından hazırlanan dev sucuk, Guinness Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından önce fabrikada incelendi. Daha sonra kamyona yüklenen sucuk, kantara konuldu. Prof. Dr. Kural, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, noter ve diğer yetkililer nezaretinde tartılan sucuğun bin 740 kilogram ağırlığında olduğu belgelendi.

    Prof. Dr. Kural, rekor denemesinin birinci aşamasını tamamladıklarını belirterek, ''İkinci aşamada bu sucuğun pişirilip vatandaşlara dağıtılması gerekiyor. Bunu da gerçekleştirdikten sonra hazırlayacağımız dosyayı kamera ve fotoğraf çekimleriyle birlikte İngiltere'ye göndereceğiz. Rekor kırılıp kırılmadığı orada tespit edilecek'' dedi.

    Daha önce Kayseri'de 2 rekor denemesi daha gerçekleştirildiğini kaydeden Kural, şöyle konuştu:

    ''Daha önce en büyük bayrak takarak paraşütle atlama ve en büyük sulu boya resim yapma dallarında da Kayseri'de rekor denemeleri yapılmış ve bunlar tescillenmişti. İnşallah dünyanın en ağır sucuğu kategorisinde de rekoru Kayseri'de kırarız. Burada yaptığımız sadece olayı tespit edip Guinness kriterlerine göre yapılıp yapılmadığını gözlemlemek. Bu denemeyle ilgili raporu hazırlayıp İngiltere'ye göndereceğiz ve oradan gelecek cevabı bekleyeceğiz. Fast food (hazır yemek) ürünlere karşıyım. Bu nedenle yöresel ve geleneksel tatların korunmasından yanayım. Vejetaryen olmama rağmen sucuk gibi bir et ürününün rekor denemesi için buradayım.''

    Bin 313 kilogram ağırlığındaki sucuk ile Almanya'ya ait ''dünyanın en ağır sucuğu'' rekorunun kırılması için bin 740 kilogram ağırlığında sucuk üreten Karpuzatan bölgesindeki Korkmaz Sucukları firmasının işletme müdürü Hakan Türk, dev sucuğu hazırlamanın 6 gün sürdüğünü ve üretimde 30 kişinin görev aldığını bildirdi.

    Türk, ''Bu sucuk için 2 ton sığır eti ve 250 kilogram baharat kullandık. Tahminimiz, sucuğun bin 750 kilogram civarında bir ağırlığa sahip olduğu yönündeydi. Ancak fireleri düşüp hassas tartım yapınca gerçek ağırlığının bin 740 kilogram olduğunu öğrendik. Sucuğun uzunluğu ise bin 550 metreyi buluyor'' diye konuştu.

    Yapımını Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci'nin üstlendiği sucuk, daha sonra festivalin yapıldığı Mimar Sinan Parkı'na getirildi. Burada hazırlanan 550 metre uzunluğundaki mangalda pişirilen sucuk, vatandaşlara dağıtıldı. Dağıtımda izdiham yaşanmaması için 4 masanın etrafına güvenlik bariyerleri kuruldu ve çok sayıda güvenlik elemanlarıyla önlem alındı. Masaların arkasında yüzlerce metre kuyruk oluşturan vatandaşlar, sucuk-ekmek yedi.

    Mangalda pişirilen sucuklardan vatandaşlara ikram eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin çok güzel günler geçirdiğini ifade etti.

    Özhaseki, ''Burada hazırlanan bu dev sucuk inşallah rekor kıracak ve Kayseri kendi öz malı olan sucuk üretimindeki bu rekoru da kıracak. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci de vatandaşlarla sucuk-ekmek yedi.

    Sucuğun bir kısmı da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yurt ve yuvalara gönderildi.

    Bu arada, rekor başvurusunun bir kişi adına yapılması gerekiyor. Rekor gerçekleşirse Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin adına tescillenecek.




    740 kiloluk sucuk mangalda pisti Yorumları