BİR ANLIK TEFERKÜR   Konuyu açan: HİRANUR   İlk Mesaj: 08-24-2009 (13:01)   Son Mesaj: 08-24-2009 (13:01)    Cevap: 0    Gösterim: 965  

    08-24-2009

    BİR ANLIK TEFERKÜR

    BİR ANLIK TEFERKÜR
    Bir anlık tefekkür

    Avustralyalı amatör astronom Anthony Wesley Temmuz 2009’da dünya büyüklüğünde bir göktaşı ya da kuyruklu yıldızın güneş sisteminin en büyük gezegeni olan Jüpiter’e çarptığı anı görüntüledi ve NASA’nın internet sitesinde de bu görüntü paylaşıldı. Jüpiter’de büyük bir patlama meydana geldi.
    NASA, dünyadan 1.8 milyon ışık yılı uzaklıktaki Cassiopela takım yıldızındaki karadeliğin, Güneş’in kütlesinden en az 24 kat büyük olduğunu tespit etti.
    Eylül 2006 yılında uzay mekiği ile uzaya gönderilen mikroplar döndüklerinde 3 kat daha öldürücü hale geldiği görülmüştür.
    İsli Deniz Kırlangıcı (Sooty Terns) hiç durmadan 5 yıl uçtuğu, kanatlarını 400 milyar defa çarptığı tespit edilmiştir. NASA’nın (Galex Teleskopu) ile uzayın derinliklerinde 13 ışık yılı uzunluğundaki kuyruğu ile en uzun kuyruklu yıldızı bulundu. Bir ışık yılı 9.5 trilyon kilometredir.
    Güney kutbunda buzlar arasındaki bir mikrop laboratuvarda uyandırıldı. Mikrobun yaşı 8 milyon idi. Eridanus Takım Yıldızının bulunduğu bölgede dev bir boşluk tespit edildi. Bu bölgede ne yıldız ne de kara madde var.
    Evrenin en büyük 3 yıldızı bulundu. Bu yıldızlar güneş sistemi kadar büyük. Ve güneşten 1500 kat daha büyük. Güneş’in çapı 1.4 milyon kilometre. Bunların çapı ise 1 milyar kilometredir.
    Tardigrad böceği toplu iğne kadardır. Kalbi ve akciğeri yoktur. -192 derecede 20 ay bırakılmış, -272 derecede helyum içine atılmış ve 92 derecede alkol ve zararlı kimyasal maddeler içine atılmış ve haftalarca kaynatılmış. Daha sonra normal ısı ve su verildiğinde tekrar yaşamaya devam etmiştir.
    Bir karadelikten püskürtülen gaz 1 milyar ışık hızı uzaklığa kadar gitmektedir. Karadelikten dışa atılan gazın kütlesi 1 trilyon güneş kütlesine eşittir.
    2007 Şubat ve Mart ayında Jüpiter’de volkanik patlama ile çıkan maddenin yüksekliği 350 km’dir. (Everest dağının 40 misli)
    NASA’nın Spitzer Uzay Teleskopu, dünyaya 1000 ışık yılı uzaklıkta bulunan gezegende dünyadaki okyanusların 5 defa dolduracak su buharı tespit etmiştir.
    Lugin bitgisi hava tahmini yapar. Şartlar olumsuz ise çimlenmez. Uykuya geçer. Havalar düzelince tohumlar çatlar. Kaya yarıklarında yüzlerce yıl çimlenmeden kalan tohumlarına rastlanmıştır.
    Öğrendiklerimizde hayret ettiğimiz, öğrenemediklerimizde cahil kaldığımız şu kâinatı yaratan Rabbimiz sonsuz kudret, azamet ve kibriya sahibidir. Noksan sıfatlardan, zaman ve mekandan münezzehtir...




    BİR ANLIK TEFERKÜR Yorumları