polislerin tutuklanma nedeni   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-09-2009 (19:35)   Son Mesaj: 07-09-2009 (19:35)    Cevap: 0    Gösterim: 2147  

    07-09-2009

    polislerin tutuklanma nedeni

    polislerin tutuklanma nedeni
    Emniyet müdürlerinin Güneydoğu'daki görevleri sırasında yanlarında getirdikleri ileri sürülen uçak savar mermilerini eğitimde izinsiz olarak kullandıkları ileri sürülüyor.

    Sarıyer Kilyos'taki Polis okulunda görevli İki emniyet müdürü hakkında yapılan ihbar, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı ile Okul müdürünü harekete geçirdi.

    İzinsiz Askeri malzeme bulundurdukları ve teşhir ettikleri iddia edilen iki müdür hakkında soruşturma başlatıldı. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı adli soruşturmayı yürütürken Okul Müdürü Yunus Öztürk de idari soruşturma açtı.

    [FLV]http://media.samanyoluhaber.com/media/habervideo/2009/07/08/6.flv[/FLV]

    Soruşturma çerçevesinde yapılan aramada, okulun bodrum katında bulunan uçak savar mermilerine el konuldu. Okula izinsiz olarak getirildiği ve eğitimde kullanıldığı belirlenen Mühimmatla ilgili Okul yönetimi, Emniyet müdürleri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

    Silahların iddia edilen Ergenekon Terör örgütü ile ilgisinin bulunabileceği ihtimali üzerine iki emniyet müdür yardımcısı Ergenekon Soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e ifade verdi. Zeynel Abidin Genç, mühimmatı Selçuk Şener'den aldığını söyledi. Şener ise ifadesinde mühimmatı polis adaylarının eğitiminde kullanıyoruz" diyerek kendilerini savundular.

    Savcı Öz, konuyu inceledikten sonra Ergenekon soruştumasıyla bir ilgisinin bulunmadığına kanaat getirerek dosyayı Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

    Sarıyer Nöbetçi Mahkemesinde ifade veren Zeynel Abidin Genç ve Selçuk Şener, "Askeri malzemeyi yasal olmayan yollardan temin etmek ve vahim nitelikte silah bulundurmak" suçlarından tutuklanarak Paşakapısı cezaevine gönderildi. Ele geçen uçak savar mermilerini 4. sınıf emniyet Müdürü Selçuk Şener'in Güneydoğu'da görev yaptığı dönemde yanında getirdiği ileri sürülüyor.




    polislerin tutuklanma nedeni Yorumları