İsrail'in gemiyi kaçırması korsanlıktır   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 07-03-2009 (08:43)   Son Mesaj: 07-03-2009 (08:43)    Cevap: 0    Gösterim: 964  

    07-03-2009

    İsrail'in gemiyi kaçırması korsanlıktır

    İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyonist işgal güçlerinin İnsanlık Ruhu gemisini kaçırıp, içindeki 22 ülkeye mensup özgür insanları sorgulamasının yaptığı cinayetlerin bir devamı olduğunu belirtti.

    Hamas sözcüsü Fevzi Burhum yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: "Kuşatma altındaki Gazze'de yaşayan kadınların, çocukların, savaş kurbanlarının ve hastaların; uluslararası dayanışmacıların, hukukçuların ve örgütlerin yardımına ihtiyacı var. İşgal devleti Filistin halkıyla dayanışmak için buraya gelen özgür insanlara karşı da saldırılarını sürdürüyor. Dışarıdan buraya insanlar gelmezse, işgal devletinin burada yaptığı cinayetleri, katliamları ve yıkımları dünya nasıl öğrenebilecek?"

    Burhum açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "İşgal yönetimi yaptıkları karşısında dünya ülkelerinin ses çıkaracağını bilseydi bu korsanlığı kesinlikle yapmaya cesaret edemezdi. İşgal güçlerinin bu cinayetleri, korsanlığı ve barbarlığından suskunluğunu bozmayan uluslararası camia da sorumludur. Uluslararası camianın suskunluğundan istifade eden işgal güçleri en son 22 ülkeden Gazze'ye gelmek için yola çıkan özgür insanların bulunduğu gemiyi uluslararası her türlü hukuku hiçe sayarak Gazze açıklarında kaçırmış ve içindeki yolcuları da sorguya almıştır."

    Dünyadaki insan hakları örgütlerinden, özgür ve onurlu kişi ve kurumlardan işgal güçlerinin yaptığı bu vahşete engel olmalarını ve Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırmalarını isteyen Burhum, kuşatmanın kaldırılmasının insani, ahlaki ve hukuki bir gereklilik olduğunu, herkesin Gazze kuşatmasının kaldırılması ve saldırganlığın da son bulması için karar almasını zorunlu kıldığını sözlerine ekledi.




    İsrail'in gemiyi kaçırması korsanlıktır Yorumları