Denizli'de domuz gribi vakası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-20-2009 (00:30)   Son Mesaj: 06-20-2009 (00:30)    Cevap: 0    Gösterim: 886  

    06-20-2009

    Denizli'de domuz gribi vakası

    Denizli'ye Kanada'dan gelen bir Türk vatandaşında domuz gribi A(H1N1) virüsü tespit edildiği bildirildi.

    Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kanada'dan 11 Haziran'da Türkiye'ye gelen ve 15 Haziran'da sağlık kuruluşuna başvuran bir vatandaşta A(H1N1) virüsü olduğu belirlendi.

    Açıklamada şöyle denildi:

    ''Vatandaşımızın, son yedi gün içerisinde influenza A(H1N1) vakaları tespit edilen bir ülke olan Kanada'dan gelmiş olması ve influenza klinik tanımına uygun semptomların pozitif olması nedeniyle, hasta olası vaka kabul edilmiş, yapılan tetkiklerde influenza A(H1N1) olduğu tespit edilmiştir.

    Söz konusu vatandaşımızın sağlık durumu iyi olup tedavi ve takibi devam etmektedir. Hasta ile teması olanlar da sağlık ekipleri tarafından takibe alınmıştır.''

    Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu vaka ile birlikte Türkiye'de tespit edilen vaka sayısının 21'e ulaştığı kaydedilen açıklamada, bugüne kadar tespit edilen tüm hastaların, hastalığın görüldüğü ülkelerden yurda geldiği ifade edildi.

    Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın sağlık kuruluşunda tedavisinin sürdüğünü belirterek, ''Diğerleri gibi Kanada'dan gelen bu misafirimizi de takip ediyorduk. Endişeye gerek yok'' dedi.

    AA




    Denizli'de domuz gribi vakası Yorumları