Sınırda domuz gribi alarmı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-04-2009 (15:30)   Son Mesaj: 05-04-2009 (15:30)    Cevap: 0    Gösterim: 845  

    05-04-2009

    Sınırda domuz gribi alarmı

    Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, domuz gribine karşı Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapılarında iki sağlık ekibi görevlendirdi.

    Ekipler 24 saat nöbetleşe çalışıyor. Karantina odasında 112 Acil Servis sağlık ekibi müdahaleye hazır halde bekliyor.

    Domuz gribine karşı sınır kapılarında sağlık ekipleri alarma geçti. Sağlık Bakanlığı`nın talimatı ile 24 saat görev yapacak 4 doktor kapılarda görevlendirildi. Kapıkule giriş peronlarında bekleyen sağlık görevlileri domuz gribi şüphesi görülen kişileri sağlık taramasından geçiriyor.

    Sınır kapısına gelenlere ilk olarak görevli peron memurları tarafından son 7 gün içinde hastalık görülen ülkeyi ziyaret edip etmediği, yüksek ateş şikayeti olup olmadığı soruluyor. Sağlık görevlileri, bu sorgulamanın ardından kişide bu şikâyetler varsa ünitede görevli bulunan doktora haber veriyor. Edirne Valisi Mustafa Büyük, tüm sınır kapılarında önlemlerin alındığını, gerekli sağlık personeli takviyesinin yapıldığını ve şu ana kadar herhangi bir şüphelinin bulunmadığını belirtti. Termal kamera için başvurulduğunu da hatırlatan Vali Büyük, "Daha önce yapmış olduğumuz termal kamera başvurumuz için şu ana kadar bir gelişme olmadı, ancak en yakın sürede geleceğini ümit ediyoruz'' dedi.

    (CİHAN)




    Sınırda domuz gribi alarmı Yorumları