'Domuz gribi' alarmı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-25-2009 (14:40)   Son Mesaj: 04-25-2009 (14:40)    Cevap: 0    Gösterim: 929  

    04-25-2009

    'Domuz gribi' alarmı

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika'daki domuz gribi vakalarından derin endişe duyduğunu açıkladı.

    DSÖ'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, insandan insana geçen ve 60'a yakın hayata malolduğu sanılan virüsün ortaya çıkmasından derin endişe duyulduğu ve dünya çapındaki sağlık görevlilerinin alarma geçtiği kaydedildi.

    Meksikalı yetkililer, şimdiye kadar 20 kişinin domuz gribinden öldüğünü doğrulamış, 50 kadar ölümcül vakanın da incelendiğini açıklamıştı. DSÖ ise domuz gribine bağlı olduğu sanılan ölümlerin sayısının 59 olduğunu belirtiyor.

    Bu arada, DSÖ Başkanı Margaret Chan, domuz gribi salgını konusunda brifing vermek üzere, Washington ziyaretini yarıda keserek Cenevre'deki merkeze geldi. DSÖ Sözcüsü Gregory Hartl ise Meksika'daki grip salgınında 62 kişinin ağır zatürreden hayatını kaybettiğini, bu ölümlerden bazılarının daha önce rastlanmayan bir domuz gribi türü olduğunun kesinleştiğini bildirdi.

    Öte yandan, Meksika'da domuz gribi vakalarının rapor edilmesinin ardından Peru ve Şili'deki sağlık yetkililerinin önlem olarak eylem planlarını harekete geçirdiği ifade edildi.

    Yetkililer, henüz bu iki ülkede herhangi bir vaka rapor edilmediğini de kaydetti.




    'Domuz gribi' alarmı Yorumları