F-16'lı operasyonlar başladı   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 09-09-2008 (00:49)   Son Mesaj: 09-09-2008 (00:49)    Cevap: 0    Gösterim: 845  

    09-09-2008

    F-16'lı operasyonlar başladı

    F-16'lı operasyonlar başladı

    Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Irak'a sınırı olan Cudi ve Kato Dağı bölgelerinde PKK'ya yönelik başlattığı hava destekli operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçlerine, bölgede alçaktan uçuş yapan F-16 savaş uçakları da destek veriyor. Dün sabah erten saatlerden itibaren 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler Cudi, Gabar ve Kato Dağı bölgelerindeki PKK terör örgütünün geçiş noktalarına takviye komando birlikleri indirdi. PKK'lı teröristlerin geçiş noktaları Mehmetçik tarafından tutuldu. Geçici köy korucularının da katıldığı operasyonlara Skorski ve kobra tipi helikopterler de havadan destek verdi.

    Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar taburu da Cudi Dağı'ndaki PKK'lıların geçiş noktalarını top atışına tuttu. Öğle saatlerinde Cudi Dağı üzerinde uçuş gerçekleştirilen çok sayıda F-16 savaş uçağı Irak sınırındaki PKKlı teröristlerin kamplarının bulunduğu Haftanin ve Sinad bölgesi yönünde açaktan uçtular. Operasyonların yoğunlaştığı bölgelere sivillerin giriş çıkışlar yasaklandı.

    Öte yandan ıÜüBeytüşşebap Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki çok sayıda komando birlikleri Kato Dağı bölgesine sevk edildi.




    F-16'lı operasyonlar başladı Yorumları