Iftar vakti hain pusu: 2 er şehit   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 09-03-2008 (18:44)   Son Mesaj: 09-03-2008 (18:44)    Cevap: 0    Gösterim: 856  

    09-03-2008

    Iftar vakti hain pusu: 2 er şehit

    Bingöl'ün Kiğı İlçesi Tekbaşlar Jandarma Karakolu'na Ait Devriye Aracı Dün Akşam İftar Vakti Pusuya Düşürüldü.



    Bingöl’ün Kiğı İlçesi Tekbaşlar Jandarma Karakolu’na ait devriye aracı dün akşam iftar vakti pusuya düşürüldü.
    PKK’lı teröristlerin saat 19.00 sıralarında açtığı ateş sonucu devriye görevine giden araçtaki jandarma erler Trabzonlu Eyüp Gürsoy ile Kütahyalı Ramazan Demirci şehit oldu. Kiğı Baraj inşaatını koruma görevine giderken açılan ilk ateşte 2’si ağır 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralanan askerleri almaya giden Sikorksy tipi bir helikopter de yüksek gerilim hattı tellerine çarpınca zorunlu indi. Bu sırada Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı, 8’inci Ana Jet Üssü’nde savaş uçakları art arda havalandı. F-16 savaş uçaklarının bir kısmı Diyarbakır semalarında uçuş yaparken, bir kısmı da gözden kayboldu. Güvenlik güçleri, kaçan teröristleri yakalamak için bölgede hava destekli operasyon başlattı.


    Giresun’da da 1 şehit

    Giresun’un Dereli İlçesi Kümbet Yaylası Uzundere Mevkii’nde dün öğle saatlerinde arazi arama tarama çalışması yapan askerlere 5-6 kişilik terörist grubu tarafından ateş açıldı. Samsunlu bir çocuk babası 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel şehit oldu. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine teröristler kaçtı. Şehit uzman çavuşun Bafra ilçesinde kendi ailesiyle oturan 8 aylık hamile eşi Asuman Gürel acı haberin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.




    Iftar vakti hain pusu: 2 er şehit Yorumları