Google Gürcistan'ı Haritadan Sildi   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 08-14-2008 (22:07)   Son Mesaj: 08-16-2008 (21:51)    Cevap: 1    Gösterim: 1112  

    08-14-2008

    Google Gürcistan'ı Haritadan Sildi

    Rusya ve Gürcistan Arasında Güney Osetya Yüzünden Savaş Yaşandığı Bugünlerde Google'ın Sunduğu Harita Hizmetinden Faydalanarak Gürcistan'a Bakmak İsteyenler, Sürpriz Bir Manzara ile Karşılaşıyor.



    Rusya ve Gürcistan arasında Güney Osetya yüzünden savaş yaşandığı bugünlerde Google'ın sunduğu harita hizmetinden faydalanarak Gürcistan'a bakmak isteyenler, sürpriz bir manzara ile karşılaşıyor. Google'ın harita hizmeti olan Map Google üzerinden Gürcistan'ı görmek isteyenler, siteyi ziyaret ettiklerinde Gürcistan'ın "tamamen boş olduğunu" görüyorlar. Haritada Gürcistan'ın ülke sınırları haricinde ne karayolları, ne demiryolları ne limanlar ne de şehirler görülüyor. Google, Gürcistan'ın komşuları Azerbaycan ve Ermenistan'ı da aynı şekilde "haritadan silmiş" ya da "içi boşaltılmış" durumda.
    Ancak Google'a göre bu durum, savaşla birlikte ortaya çıkmış bir durum değil. Google şirketi, konuya ilişkin duyurusunda böyle bir uygulamaya gitmesinin sebebini, "haritaların yetersiz olması" olarak açıkladı.

    Google şirketinden David Barth, "Bu ülkelerin haritaya eklenmesi işlemine hiç başlamadık, çünkü ulaşabildiğimiz bilgiler ve haritalar bizi tatmin etmedi" dedi. Halihazırda kullanıcılara sunabilecekleri en iyi haritayı aramadıklarını belirten Barth, "Bazen bir ülke hakkında daha kapsamlı bir harita bulabileceğimizi düşündüğümüzde o ülkeyi haritaya eklemeyi erteliyoruz" dedi.

    Ancak şirketin, boş haritalardan dolayı aldığı tepkilerden dolayı bu uygulamayı tekrar gözden geçirmeyi düşündüğü belirtiliyor.

    David Barth da bu durumu, "Bazı kullanıcılarımızdan hiçbir şey görmemektense en azından basit haritaları görmek istediklerine dair talepler alıyoruz. Bu gerçekten anlamlı; bu yüzden biz de Google Map'te hala boş görülen ülkeler için bilgi toplamaya başladık" dedi.




    Google Gürcistan'ı Haritadan Sildi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  08-16-2008, 21:51


    Google Gürcistan'ı Haritadan Sildi

    özbekistan,afganistan,yemen,somali vs de uzun zamandır aynı durumda zaten
    yazıdada belirtildiği gibi savaşla alakalı bir durum değil...
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak