Hükümet sözcüsü çiçek, kafkasya'daki savaşın tatlıya bağlanmasını diledi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-10-2008 (18:18)   Son Mesaj: 08-10-2008 (18:18)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    08-10-2008

    Hükümet sözcüsü çiçek, kafkasya'daki savaşın tatlıya bağlanmasını diledi

    17'inci Çamoluk Bal Festivali, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in katılımıyla Çamoluk'ta düzenlendi.

    Festivalde konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, çok zor bir coğrafyada yaşadığımızı belirterek, "Burada tutunmak için güçlü olmak zorundayız. Dünyanın 16 yerinde hassas bölge var ve bunların 13 tanesi bizim bulunduğumuz bölgede. Bunlardan bir tanesi güneyimizdeki Irak'tır. Bu ülkede hala işgal devam etmekte ve huzur sağlanamamaktadır. Şimdi ise Kafkaslar'da bir savaş patlak verdi. İnşallah bu olumsuz durumda akıl öne çıkar ve buradaki olumsuzluk tatlıya bağlanır. Diğer bir hassas bölge ise Balkanlar, burada da bazı handikaplar yaşanmakta. Buralar atalarımızdan bizlere kalan değerlerimiz, diğer haklarımızı korumak ve kollamak zorundayız. Bir ülkenin yükselmesi için huzur ve istikrar gerekmektedir." dedi.


    Türkiye'nin bugüne kadar terörle mücadele için 300 milyar Dolar harcama yaptığını ve hala yapmakta olduğunu hatırlatan Çiçek, "Biz bu parayı ekonomik yatırım olarak kullansa idik 10 yıl gibi kısa sürede dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girerdik. Niçin ülkemizin başına terör belasının musallat edildiğini iyi bilmeliyiz. Kimi dost, kimi kardeş ve kimi ittifak bildiğimiz devletler bu terör ve şer odaklarına destek vermektedirler. Bu destekler Türkiye'nin önünü kesmek ve gelişmesini engellemek içindir. Çünkü Türkiye gelişir ve güçlenirse terörü destekleyen şer odaklarının ayağına basacağını bilmektedir. Onun için bu sinsi planın arkasındadırlar. Huzur bir ülkenin oksijenidir. Oksijen olmayan yerde yaşamda olmaz." diye konuştu.

    2002 yılından bu yana Türkiye'nin dünyanın en fazla büyüyen ülkeleri arasına girdiğinin altını çizen Çiçek, "Ülkemizin ekonomisi büyümüş, yatırımları artmış ve yabancı sermaye akışı sağlanmıştır. Ancak son 6 ayda oluşan siyasi belirsizlik ile bu olumlu tablo olumsuz hale getirildi. Neyse ki, sürecin sonucu olumlu sonuçlandı. Bu dönemdeki ekonomik kaybımızı hiçbir ekonomist hesaplayamaz. Yinede biz bu süreçte hep sağ duyulu mesajlar verdik." diye belirtti.

    Siyasi belirsizliğin ortadan kalkması ile faizlerin düştüğünü, ekonominin yeniden rayına oturduğunu söyleyen Çiçek, "Biz kendi ayağımıza kurşun sıkmaz, tekrar işimize çomak sokmazsak hizmet için çalışmaya devam edersek bu çalışmalarımız sonunda en kısa sürede Dünya'nın en güçlü 10 devleti arasına gireriz." diye kaydetti. Dünyanın en iyi 10 ülkesi sırasına girebilmek için öncelikle huzur ve güvenliğin gerekli olduğunu vurgulayan Çiçek, "Bu ikisi olursa yatırım artacaktır. Biz siyaseti ikbalse de gördük kahırsa da çektik. Bundan sonra birlik beraberlik içinde huzurlu ve güvenli bir şekilde hizmet yapmaya, ülkeyi kalkındırmaya devam edeceğiz. Şenliğimiz kutlu, balınız tatlı, geleceğiniz aydınlık olsun." dedi.

    Daha sonra festivalin en güzel bal ve 17'inci bal ağası seçimi yapıldı. Festivalde birinci balı Şerif Sürücü'nün balı seçildi. Şerif Sürücü'nün balını Temel Güdek 7 bin 500 YTL'ye aldı ve bu balı Hükümet Sözcüsü Çiçek'e hediye etti. Çiçek ise balı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğini söyledi. Çok çekişmeli geçen 17'inci bal ağası seçimini ise 45 bin YTL ile Eyüp Sürücü aldı.

    Çamoluk'un Kılıçtutan mesire alanında yapılan festivale; Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Valisi Recai Akyol, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür, il ve ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.




    Hükümet sözcüsü çiçek, kafkasya'daki savaşın tatlıya bağlanmasını diledi Yorumları