Hz. Muhammed'e s.a.v saygısızlık   Konuyu açan: enesbüyüktunca   İlk Mesaj: 08-09-2008 (11:57)   Son Mesaj: 08-10-2008 (00:40)    Cevap: 3    Gösterim: 1064  

    08-09-2008

    Hz. Muhammed'e s.a.v saygısızlık

    Hz. Muhammed'e s.a.v saygısızlık
    Amerikalı gazeteci Sherry Jones imzalı ‘Medine’nin Mücevheri’ isimli kitap yeni bir provokasyonun fitilini ateşleyecek.

    Hazreti Aişe’nin 6 yaşındayken Hz. Muhammed’le nişanlanmasıyla başlayan Hz. Muhammed’in ölümüne kadar olan süreci mahremiyet gözetmeksizin anlatan ABD’li gazeteci Sherry Jones’un Medine’nin Mücevheri adlı kitabı İslam Dünyası’nda büyük tartışma yaratacak.

    Kitabı basacak olan Random House, Medine’nin Mücevheri’ni görüş almak için çeşitli bilim adamlarına göndermiş ve en büyük tepkiyi Amerikalı akademisyen Denise Spellberg’ten almıştı.

    Kitabın içeriğinde Hz. Aişe ve Hz. Muhammed’in özel hayatlarıyla ilgili akıl almaz şeyler olduğunu ve bütün dünyanın bu kadar saygı duyduğu bir ismin pornografik şeylerle anılmaması gerektiğini söylemişti. Yayınevi kitabı mayıs ayında basmaya kalkışmış fakat çeşitli İslam alimlerinin kitabı yeni ‘Şeytan Ayetleri’ olarak görmesi üzerine can güvenliği açısından baskıyı ertelemişti. Tüm tartışmalara rağmen Random House kitabı önümüzdeki hafta salı günü basacak.




    Hz. Muhammed'e s.a.v saygısızlık Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  08-09-2008, 12:28


    Herşey bittide Hz.Muhammed'in evlilik hayatına mı taşımaya başladılar kendi dünyalarındaki çirkinlikleri.
    Çok tepki doğuracağının onlarda bilincindeler ama dünyanın ayağa kalkması bile onlar için güzel bir reklam,o kadar satacaklar o kadar çok kişinin beynini bulandıracaklar ve bunlardan prim sağlayacaklar.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

      Permalink - Mesaj no 2  08-09-2008, 12:34


    Bu sektörde insanlar ürün olarak gözükmesinden dolayı, gelecek herhangi bir eser, yapıt nesnelliğini kaybedecek ister istemez ve yine ister istemez bu rand içinde kendini bilmez bir kaç kişinin banka hesaplarının yüzünü güldürecek. Mesele gerçekleri anlatmak değil, bir aç kişininde kafasında soru işareti bırakmak ve sonra milyonlar. Bu olay üzerine Ahmet altanın bir kaç eserindede uydurma ve iğrenç hikayeler yer almaktadır. Ne diyelim hayır olsun inşaallah...
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  08-10-2008, 00:40


    rabbim ne kadar sabırlı. elbet herşeyiin hesabı sorulur.
    kendi yaptıklarından kendileri rahatsız olacaklar. beyinlerini o yönde geliştirmiş zavallı insanlar. akıl da yok ahlak da.